Nyheder

NYHEDER FOR DOLKE

5.11.18:

MÆGTIGT JULEGILDE HOS ASKE

Julegildet 3. november 2018 hos Aske blev mægtigt på alle måder: Der var rigtig, rigtig god mad - og rigeligt af det - og når det gælder de våde varer, manglede der bestemt heller ikke noget. Dagen omfattede for en del dolke en tog-, bus- og gåtur, der holdt pause på Harrestrup Kro, inden målet i Humlehaven blev nået. I forbindelse med gildet holdet den afgående Formand en tale om rejsen til München, og han udnævnte PipsHans til vinder af titlen Mr. Oktoberfest. Vinderen af Dolketingets konkurrence - Den Ondeste Joke - endte med, at præmien blev givet til samtlige tilstedeværende dolke - desværre indeholdt den gigantiske præmie-flaske noget surt og udrikkeligt øl. Efter endnu et besøg på Harrestrup Kro endte fire dolke på Intime, hvor en del særdeles lystige timer blev nydt.

 

5.11.18:

NYT DOLKETING: BITTEN, REJSEKONGEN OG ASKE

Vejningen ved årets julegilde førte til følgende nye Dolketing: Formand: Bitten, Generalsekretær: Rejsekongen og Kasserer: Aske.

 

5.11.18:

NYT REJSEUDVALG: PIPSHANS OG ASPIRANTEN

Under årets generalforsamling blev der nedsat et nyt Rejseudvalg. Den nye udgave af udvalget består af PipsHans og Aspiranten.

 

5.11.18:

NYE VÆRTER I DET NYE DOLKEÅR

Ved årets julegilde blev værterne for ædegilderne i 2019 fundet. Det er Partykongen og PipsHans, og sidstnævnte har sat sig på forårsgildet, mens førstnævnte står for julen.

 

5.11.18:

GO' JUL ØL 21. DECEMBER

Det nye Dolketing har meldt ud, at årets udgave af Go' Jul Øl vil finde sted fredag 21. december i Roskilde. Detaljer vil følge.

 

12.10.18: JULEGILDE OG GF HOS ASKE

Aske har som vært for årets GF og julegilde indkaldt dolkene til at møde frem lørdag 3. november kl. 14.00 på adressen Humlehaven 10, 2500 Valby.

 

12.10.18: REJSEN TIL MÜNCHEN - beskrivelse følger ...

 

10.9.18: SÅ ER DET PÅ MED DINE LEDERHOSEN ... FOR NU SKAL VI TIL OKTOBERFEST

Rejseudvalgets information 10/9:

AFGANG:

På afrejsedagen 27. september skal vi flyve kl. 12.55.

Vi opfordrer til, at vi mødes i lufthavnen udenfor terminal 2 klokken 11.00. Her vil Rejseudvalget byde velkommen og give praktisk information, uddele tur-trøjer og sørge for lidt til ganen. Vi mener, at lederhosen vil være en passende påklædning fra starten, mens det fulde Oktoberfest-udstyr kan vente til 28. september.

ANKOMST:

Efter ankomst til München satser vi på at tage toget til hotellet: AO Hostel/Hotel, Hackerbrücke, Arnulfstr. 102, 80639 München. Når vi har indlogeret os, står den på bytur, idet tanken er at efterforske byen i samlet flok.

28. SEPTEMBER:

Den Store Oktoberfest-dag, hvor vi har pladser i Hofbrau Festzelt fra kl. 12.00-17.00. Vi har på forhånd modtaget billetter fra herreture.dk til pr. person 2 liter øl og en bayersk anretning. Det er uhyre vigtigt, at vi er i god tid på festpladsen, og vi satser på at bestille taxaer via hotellet til festpladsen, så vi kører fra hotellet senest kl. 10.00.

Festpladsen udenfor teltene rummer underholdning nok til resten af dagen, aftenen og natten - Heidi Ho Ho Ho.

29. SEPTEMBER:

Flyet begynder at flyve hjem kl. 19.45. Vi satser på afgang til lufthavnen kl. 16.30/17.00 og pusler med forskellige muligheder for en lille sjov aktivitet 'dagen derpå', såsom 'Hvem kan huske hvad de selv hedder?' eller 'Bierstube Ironman' - det er noget, vi vender tilbage til.

ØKONOMI:

Alle de penge - i alt 6.050 kr. - der er indbetalt på rejsekontoen, men ikke brugt til selve rejsen, bliver vekslet og lagt i fællespungen. Her ligger allerede på forhånd de 490 Euro, der blev tilovers fra seneste rejse.

AUF WIEDER SEHEN UND VIEL GEMÜTLICHKEIT UND PROSIT IN MÜNCHEN

Rejseudvalget

 

16.6.18: SOMMER, SOL OG FODBOLD

Sommerarrangementet 16. juni arrangeret af Dolketinget havde som oprindelig plan overskriften 'En hyldest til Linie C'. Den måtte dog opgives, da toglinie C slet ikke kørte, men var erstattet af togbusser. I stedet blev det til en festlig omgang fodboldgolf på Kildedal Event, togbustur til Ølstykke Station, grillfest med kolde, kolde øl i Formandens have i Birkemosen i Ølstykke sammen med en flok yngre herrer, tovtrækning - resultatet skal ikke uddybes her - VM-fodbold Danmark-Peru og efterfølgende drikkelag i Hulen. Altsammen garneret med godt humør og fornemt sommervejr.

 

3.4.18: HVIS REJSEKONGEN HAVDE VÆRET PILOT ...

Forårsgildet 17. marts 2018 hos Rejsekongen blev hyggeligt, særdeles musikalsk og meget sikkert kørt hjem af værten. Hvis Rejsekongen havde været pilot, kunne et passende billede være, at rejsen blev tryg, sjov og med masser af lækkerier til ganen undervejs. Lidt turbulens kom vi ikke udenom, men pilotens stærke styring kunne mærkes. Da påskefrokosten og de musikalske udfoldelser var fordøjet, landede arrangementet for de sidste på en lokal beværtning med masser af terningspil og lystighed.

 

7.2.18: SMUK NYTÅRSKUR PÅ NØRREBRO

Årets nytårskur fandt sted lørdag 3. februar og på Nørrebro, med deltagelse af otte ædedolke. Programmet for året blev fremlagt muntert og sobert af GS Fisker på Café Blågårds Apotek, ligesom Rejseudvalget berettede om den planlagte tur til München. Turen gik derefter til Kølsters Tolv Haner. Der blev besøgt en stribe prægtige etablissementer de følgende timer, herunder Klovnen, et vietnamesisk restaurant og - igen, igen - Spunk Bar. For de dolke, der var med til det sidste, blev det både farverigt og sort - og måske også lidt tåget.

 

7.2.18: KONKURRENCE: DEN ONDESTE JOKE KÅRES

Dolketinget søsatte ved Nytårskuren en konkurrence, der løber frem til og med julegildet, hvor den ondeste joke kåres - og belønnes med præmie. På nuværende tidspunkt må Bittens udmelding i forbindelse med München-turen klart være med i feltet.

 

7.2.18: SIDSTE ÅR MED HJEMMESIDEN I DEN NUVÆRENDE FORM

Udbyderen af hjemmesiden har for i år opkrævet 648 kr. for siden - og beløbet er betalt. Nærmere gået på klingen oplyser one.com, at hvis vi kun udgiver fem sider, vil prisen være 168 kr. om året. Dolketinget fik ved Nytårskuren opbakning til den holdning, at vi så inden årets udgang laver siden om, så den kun omfatter fem sider.

 

16.1.18:

NYTÅRSKUREN STARTER PÅ NØRREPORT STATION

Dolketinget har efter sit første møde meldt ud om årets Nytårskur: Den starter på Nørreport Station lørdag 3. februar kl. 13.00. Herfra går deltagerne til et lokalt udskænkningssted, hvor planerne for dolke-året fremlægges.

 

16.1.18:

REJSEUDVALGET: TUREN TIL MÜNCHEN ER I HUS

Efter en hård arbejdsindsats kan Rejseudvalget meddele, at turen til Oktoberfesten i München er i hus. Turen vil finde sted fra 27.-29. september 2018.

 

2.1.18:

ÅRETS VÆRTER ER REJSEKONGEN OG ASKE - I DEN RÆKKEFØLGE

Værterne for årets ædegilder er Rejsekongen og Aske, og de herrer har fordelt værtsskaberne imellem sig således, at Rejsekongen holder forårsgildet 31. marts, mens Aske tager sig af julegildet 3. november.

 

2.1.18:

GO JUL ØL 17: MUNTERT OG GEMYTLIGT

Go Jul Øl 2017 fandt sted på vores allesammens George i Roskilde, og det blev både muntert og gemytligt. Der blev ønsket god jul på skyllende vis, som det sig hør og bør, og nogle omgange ud i det ædle raflespil 'Løgn' blev det også til.

 

2.1.18:

REJSEUDVALGET I FULD GANG

Rejseudvalget er i fuld gang med at arrangere rejsen til München til september. Fristen for at melde ud, om man deltager, er sat til 9. januar, hvorefter der bestilles både det ene og det andet.

 

27.11.17:

GO JUL ØL 22. DECEMBER

Dolketinget har meldt ud om Go Jul Øl: Det bliver denne gang 22. december, med start på George fra kl. 18.00.

 

6.11.17:

OG REJSEN GÅR TIL: OKTOBERFEST I MÜNCHEN

Rejseudvalget løftede ved julegildet sløret for, hvor ædedolkenes næste rejse - i september 2018 - går hen. Og rejsen går til: München - og ikke 'bare' München, men også til Oktoberfesten samme sted. Så er der vist bare at sige: Ein Prosit!

 

6.11.17:

NYE VÆRTER: VOKDA KING OG REJSEKONGEN

Efter en nøje gennemgang af værtsskaberne de senere år kan det konstateres, at værterne for de to ædegilder i 2018 bliver The Vodka King og Rejsekongen. De herrer bedes indbyrdes fordele gilderne mellem sig.

 

6.11.17:

NYT DOLKETING: PARTYKONGEN, SVADAKONGEN OG DOLK FISKER

Dolketinget for 2017/2018 blev sammensat efter de nye regler, og det endte med Partykongen som ny Formand, Svadkongen som klubbens første kasserer og Dolk Fisker som ny Generalsekretær.

 

6.11.17:

GF I HØJT OG KONSTRUKTIVT HUMØR

På generalforsamlingen forud for årets julegilde besluttede dolkene sig - i højt og konstruktivt humør - for en større revision af vedtægterne, der fulgte op på den ekstraordinære generalforsamling fra februar. Det var en fornøjelse at opleve, hvordan dolkene håndterede oplægget fra Dolketinget og effektivt skred til fornuftige og fremadskuende beslutninger.

 

6.11.17:

FREMRAGENDE JULEGILDE MED MAD OG STEMNING I TOP

Årets julegilde med Ewald som vært fandt sted 4. november i Birkemosen i Ølstykke, og det blev et fremragende et af slagsen med mad og stemning i top. Ewald havde sørget for julemad, som kun vor mor - læs: Og Ewalds dygtige søn - kan lave den, med alt fra sild og fiskefilet over flæskesteg og leverpostej til risalamande med mandelgave. Ewald & Søn kan kun anbefales, for der er faktisk også ryddet op bagefter. Der manglede heller ikke våde varer. Og oven i hatten afviklede Dolketinget sin julekonkurrence, hvor Sovetrynen løb med prisen og præmien for en dryppende gulerod i en helt speciel indpakning. Formanden - som ved gildet var lig med Sovetrynen - holdt en tale på vers med rim, så ikke et øje var tørt.

 

1.11.17:

JULEGILDE MED FLOT MENU

Vært Ewald har løftet sløret for flere detaljer i forbindelse med årets julefrokost i Ædedolkenes Klub. For det første finder julefrokosten sted 4. november fra kl. 14.00 på adressen Birkemosen 31, Ølstykke, og for det andet ser menuen sådan ud: Karrysild, hjemmelavet stegte sild, rødspættefilet, æg og rejer, flæskesteg med rødkål, æbleflæsk, lun leverpostej, hjemmelavet sylte med sennep og rødbeder, ost og risalamande. Dertil alskens gode sager for at holde drøblen fugtig.

 

26.-27.8.17:

EN SMUK JUBILÆUMSTUR TIL AARHUS

26.-27. august 2017 tog seks dolke på 30 års jubilæumstur til Aarhus - udsat et år på grund af sidste års rejse til Hamburg. Det blev en smuk, smuk tur, der på alle måder var mægtig og herlig. Selvom vi ikke rigtig følte, at vi på noget tidspunkt sådan rigtigt fandt festugen, havde vi vores egen fest helt fra start med drikkevarer og quiz i bussen, og så fortsatte det ellers slag i slag ud i det lystige aarhusianske natteliv. Shots, hukommelsestab, tummelumskhed, snorken, sejlads (på flere måder) og halløj i bussen er blot nogle få af mange kodeord. Festligt var det sgu, i hvert fald! Og så fik klubben sit eget bette - og meget sultne - kæledyr i form af PipsHans.

 

14.8.17:

AARHUS-FESTEN ER KLAR I AFFYRINGSRAMPEN

Den store jubilæumsfest i Aarhus er lige om hjørnet. Hotelværelserne venter på Hotel Oasia, og festbussen er ved at varme op - bussen kører klokken 9.50 lørdag 26/8 fra Københavns Hovedbanegård (Ingerslevsgade), hvorefter vi er fremme klokken 13.30. Hjemturen finder sted søndag 27/8 klokken 14.30, med hjemkomst klokken 18.10. Samtidig er underholdningen på busturen i støbeskeen. Bliver det sjovt? Ja, for pokker - der er jo mad, drikke og underholdning i lange baner i den jyske storby, og dolkenes besøg vil uden tvivl gå over historien, under overskriften: "Hvad fanden var DET lige der skete DER?!" - eller som det staves på aarhusiansk: "Dæ' godt nok træls, men hold fæst vor vi lo!".

 

19.6.17:

FESTLIG TUR TIL KØBENHAVN

Dolketingets sommerarrangement i København 17. juni havde deltagelse af 10 dolke, og det blev en festlig dag i det københavnske - med start på Borgerkroen. Herfra bevægede dolkene sig ud i Kongens Have for at spille petanque, idet der undervejs i turneringen var shots til taberne og Sort Guld til vinderne. Den samlede vinder blev Hajen, der modtog en flot gave fra Gislinge Bryghus.

Flere værtshuse blev besøgt, blandt andet Bo-Bi Bar, inden den stod på spisning på Flammen og show på Comedy Zoo.

Derefter fortsatte besøgene på de ydmyge steder. Jernbanecaféen stod på programmet, inden det blev tid til et visit på gode gamle Spunk Bar, hvor tørsten i den grad blev slukket.

 

27.3.17

NØØØJ NOGLE STORE BØFFER

Bitten var vært for Forårsgildet, og det klarede han særdeles godt. Han serverede nogle mægtige hakkebøffer for dolkene - med fremragende tilbehør. Ingen gik sultne fra bordet. Bøfferne er angiveligt kommet til verden med hjælp af en dåse, som bøfferne er formet udenom, hvorefter der er anbragt spændende fyld i midten - i dette tilfælde af halvstærk karakter. De tre glas var alkoholfri, men til gengæld var der masser af kolde og gode øl, ligesom der kom sprut frem, til stor glæde for de indtørrede ganer, der heldigvis blev vædet så meget, at dolkenes nationalsang kunne synges med fynd og klem. Det hele startede med opvarmning på Bryggerkælderen, men da samme sted blev opsøgt efter gildet, var der lukket og mørkt - turen for den mest hårdhudede flok blev derfor forlagt til Stenløse, hvor GS sensationelt viste sig at være så god til billard, at han sammen med RK kunne vinde over dolk Kim og Aspiranten.

 

27.3.17

NØØØJ EN TUMMELUMSK VÆGT

Vægten der blev taget i anvendelse ved Forårsgildet hos Bitten opførte sig mildt sagt ikke normalt. Tallene på vægten hoppede og dansede, og når de endelig faldt til ro, viste de store vægttab. BM kunne slet ikke vejes, så der måtte nedskrives et gennemsnit af de tal, der blev vist. Aldrig før har en vejning givet over 400 kroner direkte ned i bødepungen.

 

27.3.17

DOLKETINGETS SOMMER-ARRANGEMENT

FM holdt tale, som det sig hør og bør ved Forårsgildet hos Bitten, og i den forbindelse orienterede han om mulighederne for et ekstra-arrangement og den research, der nu tages hul på. FM gav derefter ordet til GS, der præsenterede Dolketingets sommer-arrangement 17. juni. Vi mødes kl. 13.00 på Borgerkroen, Borgergade 132 i Nyboder (ikke langt fra Østerport Station), hvorefter den står på petanque i Kongens Have (på vores helt egen måde, besøg på et par værthuse som Farfar Bodegade eller Bastard Café og spisning kl. 17.00 på Flammen, H.C. Andersens Blvd. 37. Kl. 19.00 står den på Comedy Zoo og underholdning ved Mikkel Klint-Thorius, Brian Mørk og Daniel Lill, idet nogle dolke dog springer dette kapitel over og venter på Zoo-dolkene, så man sammen kan slutte af på et par spændende steder efter frit valg.

 

20.2.17:

ÆDEGILDE PÅ DR. DAGMARS VEJ

JR er vært for forårsgildet 25. marts, og han oplyser, at gildet finder sted i Ølstykke, på Dronning Dagmars Vej 98. Starten går kl. 16.59. I JR's foreløbige beskrivelse af menuen indgår ord som 'Beer Can Bacon Burgers', 'svinemørbrad' og 'dessert'.

 

20.2.17:

VI SKAL BO PÅ HOTEL OASIA

På jubilæumsturen til Aarhus 26.-27. august skal vi bo på Hotel Oasia - og værelserne er nu bestilt. Det meddeler Jubilæumsudvalgets helt egen hotel-dolk, Ewald.

 

20.2.17:

DOLKETINGET PUSLER MED SOMMER-ARRANGEMENTET

Dolketinget har holdt møde - hos BM Kim Kim Otto Otto - hvor der blev kælet for ganerne og maverne med flotte kulinariske initiativer. Derefter blev årets sommer-arrangement drøftet, og Dolketinget vil efter puslen og diverse afklaringer fremlægge detaljer om arrangementet ved forårsgildet 25. marts.

 

8.2.17:

ÆDEDOLKENES KLUB SPÆNDER LIVREMMEN UD

Med afsæt i en eftertænksom, men også konstruktiv og fremadskuende debat på den ekstraordinære generalforsamling 7. februar 2017 i Hulen tog dolkene en princip-beslutning, der pålægger Dolketinget at fremlægge et forslag til reviderede vedtægter på den ordinære GF ved julegildet.

Revisionen har til formål at spænde vedtægternes livrem ud, så det hele løsnes og gøres mere afslappet, med skarpt øje for klubbens hovedformål: At alle skal have det sjovt.

Det blev også besluttet nu og her at give værter for ædegilder flere muligheder for at udforme et gilde, og at ændre på måden, Dolketinget sammensættes på.

Den nøjagtige formulering af princip-beslutningen er sendt ud på dolkemailen.

 

8.2.17:

NYT DOLKETING

Ved den ekstraordinære generalforsamling 7. februar 2017 i Hulen blev dolk Michael - også kendt som Partykongen - optaget som nyt medlem i Dolketinget. Det skete i lyset af dolk Teddys exit. Det nye Dolketing konstituerede sig som følger: Formand: Sovetrynen, Bødemester: Otto Otto, Generalsekretær: Partykongen. Det nye Dolketinget har sit første møde 15. februar hos Otto Otto.

 

8.2.17:

JUBILÆUMSTUREN GÅR TIL AARHUS

Som annonceret ved nytårskuren går Ædedolkenes Klubs jubilæumstur 2017 til Aarhus og Aarhus Festuge. Der er udrejse lørdag 26. august om morgenen og hjemrejse søndag 27. august.

Vi har tænkt os at køre med bus fra Valby til Aarhus og overnatte i byen, hvor vi forestiller os et festligt ophold med spisning og underholdning, alt efter hvad der tiltaler os i det store program.

Opgaverne er fordelt mellem udvalgets medlemmer, men det helt store spørgsmål er, hvor mange der deltager. Fristen for tilbagemelding er mandag 20. februar klokken 12.00.

 

24.1.17:

NYTÅRSKUR PÅ AMAGER OG I NYHAVN

Dolketinget har meldt ud, at årets Nytårskur starter på Halifax Amager i Amager Centeret 27. januar kl. 18.00. Der er mulighed for at mødes før på Centerpubben, og Dolketinget lægger op til, at turen derefter fortsætter til Nyhavn. Tinget oplyser, at Amager Centeret ligger to minutter fra Amagerbro Metrostation.

 

19.12.16:

GEMYTLIG GO JUL ØL I ROSKILDE

Go Jul Øl fandt sted i Roskilde 16. december med deltagelse af BM Otto Otto, Svadakongen, Partykongen, Rejsekongen, Hajen og Aspiranten. Der var fyldt op på Wieds, så festlighederne rullede rundt på andre lokale værtshuse, med fornem afslutning på George. Gemytligheden kom i den grad i højsædet, så snart diverse mail-skudvekslinger var bearbejdet til bunds - altsammen godt hjulpet på vej af kander, skummende ølkrus og Rejsekongens lystige fødselsdags-historier.

 

27.11.16:

GO JUL ØL HOLDES 16. DECEMBER

Dolketinget har udsendt følgende meddelelse:

Go Jul: 16-12-2016. Til de der kan, så starter vi kl. 17:00 på Wied i Roskilde. Spisning kl. 17:30 på Ilden.

Nytårskuren: 27-01-2017 – indhold præsenteres ved Go Jul og pr. mail til evt. fraværende.

Forårsgilde hos Bitten: 25-03-2017.

Sommerarrangement: 17-06-2017.

Jubilæumsarrangement: Ultimo august/Primo september.

Julegilde hos Klejnen: 04-11-2017.

 

7.11.16:

FESTLIGT JULEGILDE - NU MED SMØLFE-STEMMER

Julegildet hos Aspiranten 5. november blev særdeles lystigt og hyggeligt. Maden var i top i form af retter, der hører sig en god gammeldags julefrokost til, såsom sild, tarteletter, fiskefileter, frikadeller og mørbrad med bløde løg. Dertil var der godt med snaps og øl, og der blev gået flittigt til sagerne - ikke mindst hjulpet på vej af et færøsk drikkehorn. Som dessert havde Aspiranten sørget for ris a la mande med præmie til den heldige finder af mandlen, og det blev ingen ringere end den nye formand Drukmås. Aspiranten havde også sørget for et særdeles festligt indslag i form af helium, der blev pumpet ind i balloner og så indtaget af dolkene, så alle lød som smølfer. På klubbens Facebook-side kan man hygge sig med en video, hvor dolkene med smølfe-stemmer synger dolkenes nationalsang. Ved gildet holdt Otto Otto sin jule-formandstale nummer tre i træk, mens GS Partykongen oplæste en rørende beretning om rejsen til Hamburg. En flok dolke drog til Stenløse for at feste videre på den lokale beværtning, mens andre vendte næsen hjemad, heriblandt Snothvalpen, der angiveligt cyklede til hjemmet i Roskilde.

 

7.11.16:

NYT DOLKETING MED DRUKMÅSEN, OTTO OTTO OG SOVETRYNEN

Julegildet 5. november resulterede i et nyt Dolketing. Vinder - og ny Formand - er Drukmåsen, der suverænt satte alle andre til vægs ved vejningen. Ind kom også - igen, igen, igen, igen - Otto Otto, og han kan nu kalde sig ny Bødemester. Hajen præsterede også en jule-vejning, der kvalificerede ham til Dolketinget, men han valgte at benytte kattelemmen, og det samme gjorde nummer fire i vejningen, nemlig Aspiranten. Nummer fem i vejningen var derfor valgt, og ny Generalsekretær er således Sovetrynen. Tillykke til alle.

 

7.11.16:

OTTO OTTO SLOG ALLE REKORDER

Julegildet 5. november hos Aspiranten var på flere måder rekordernes gilde for den nu tidligere Formand, Otto Otto. Ikke alene strøg han ind i Dolketinget for fjerde år i træk, han satte også dét, der ser ud til at være veje-rekorden gennem alle 30 år i klubben, idet han på vægten blev noteret for hele 151,9 kg. Der må klappes!

 

7.11.16:

NYE VÆRTER: BITTEN OG KLEJNEN

Ved julegildet blev det afgjort, at værterne for det nye dolke-års to ædegilder er Bitten og Klejnen. De to herrer fordelte det sådan mellem sig, at Bitten er vært for forårsgildet, mens Klejnen skal være vært for julegildet 2017.

 

7.11.16:

NYT REJSEUDVALG MED HAJEN, OTTO OTTO OG PK

Ved GF forud for juleædegildet hos Aspiranten 5. november 2016 blev der nedsat et nyt rejseudvalg: Udvalget består af Hajen, Otto Otto og Partykongen. Når det gælder it-udvalget, blev det vedtaget, at udvalget udgøres af Dolketinget. Jubilæumsudvalget var også på banen ved GF, hvor udvalget annoncerede, at jubilæums-arrangementet 2017 ventes at finde sted slut august/start september 2017.

 

7.11.16:

GF MED DEBAT OM REJSE-OPSPARING

Generalforsamlingen forud for julegildet i Ædedolkenes Klub 5. november 2016 blev præget af ro og orden - og en længere debat om størrelsen på det beløb, der månedligt indbetales til rejsekontoen. Mange synspunkter kom frem, og dolkene konkluderede, at det månedlige beløb ikke sættes op her og nu, men at et Rejseudvalg kan argumentere for, at der kan være særlige grunde til at ændre beløbet, hvilke i så fald fremlægges for dolkene. 'Vi er enige om, at vi er enige', står der i det håndskrevne referat.

 

GS blev valgt til dirigent på GF, hvor FM først fik ordet, men henviste til sin tale senere på aftenen. Derefter fik BM ordet, og han redegjorde for klubbens økonomiske situation. I den forbindelse blev det besluttet at bevare kontingentet uforandret på 150 kroner.

 

Der var tre forslag til ændring af vedtægterne:

 

SNOTHVALPEN:

"Hver gang der sendes en hvalpebillede, så udløser det en bøde på 10 kr."

 

Forslaget blev ikke vedtaget.

 

SNOTHVALPEN:

"Julefrokosten omdøbes til efterårsgildet, hvor menuen består af kål, fleisch og snaps. Årsagen er, at julegildet ligger helt enormt tidligt."

 

Forslaget blev ikke vedtaget.

 

OTTO OTTO:

Ændring af punkt 4 f:

 

Dolketinget fremlægger på første møde eller ædegilde i det nye dolke-år sine planer for året for de øvrige dolke. I Dolketingets plan skal indgå to faste Ædegilder på faste datoer: Sidste lørdag i marts og første lørdag i november (se i øvrigt FÆLLES ARRANGEMENTER).

Datoerne for ædegilderne er hellige og må ikke ændres. Skulle det helt undtagelsesvis alligevel blive nødvendigt at ændre datoen for et ædegilde, udløser det en bøde, der afgøres af Dolketinget.

Hvis en dolk anmoder værten om at få flyttet et ædegilde – og værten er med på det – skal alle dolke spørges. Hvis bare én dolk er imod en flytning af ædegildet, kan det ikke flyttes. Hvis det er værten, der ønsker at flytte et ædegilde, skal han først prøve at bytte med de to andre værter. Kan det ikke lade sig gøre at bytte, skal alle dolke spørges, og baseret på resultatet må værten så træffe en beslutning om flytning eller ej.

Værten kan konsultere Dolketinget i spørgsmålet, ligesom Dolketinget kan vælge at gå ind i sagen.

 

ÆNDRES TIL:

 

Dolketinget fremlægger på første møde eller ædegilde i det nye dolke-år sine planer for året for de øvrige dolke. I Dolketingets plan skal indgå to faste Ædegilder på faste datoer: Sidste lørdag i marts og første lørdag i november (se i øvrigt FÆLLES ARRANGEMENTER).

Datoerne for ædegilderne er hellige og må ikke ændres. Hvis et af gilderne rammer en højtid, f.eks. en påskeweekend eller pinseweekend, ændres datoen til den førstkommende lørdag efter den oprindelige dato. Skulle det helt undtagelsesvis alligevel blive nødvendigt at ændre datoen for et ædegilde, udløser det en bøde, der afgøres af Dolketinget.

Hvis en dolk anmoder værten om at få flyttet et ædegilde – og værten er med på det – skal alle dolke spørges. Hvis bare én dolk er imod en flytning af ædegildet, kan det ikke flyttes. Hvis det er værten, der ønsker at flytte et ædegilde, skal han først prøve at bytte med de to andre værter. Kan det ikke lade sig gøre at bytte, skal alle dolke spørges, og baseret på resultatet må værten så træffe en beslutning om flytning eller ej.

Værten kan konsultere Dolketinget i spørgsmålet, ligesom Dolketinget kan vælge at gå ind i sagen.

 

Forslaget blev vedtaget.

 

17.10.16:

JULEGILDET STARTER KLOKKEN 13.00

Vært Aspirantos har udsendt indbydelse til årets julegilde. Gildet starter kl. 13.00 på Hasselvej 11, Jyllinge - traditionen tro med Generalforsamling. Værten har indkaldt GS og SK som hjælpere fra kl. 11.00. Forslag til GF kan stilles fra nu og frem til punktet 'Eventuelt' på selve GF.

 

23.9.16:

FANTASTISK TUR TIL HAMBURG

Ædedolkenes Klubs rejse til Hamburg fra 15.-18. september 2016 blev fantastisk, sjov og fuld af dolke-oplevelser. Hele klubben - 12 dolke - tog afsted med tog fra København, og der var ikke kørt mange kilometer, før Rejseudvalget udleverede en goodiebag, der blandt andet rummede en særlig dolke-trøje med alle rejsemål gennem tiden indtil nu trykt på ryggen. På en bølge af højt humør og fest indtog dolkene Hamburg, og det blev til en stor, stor første aften på et sted med livemusik, sang og dans til den lyse morgen.

Ellers bød turen på masser af hændelser, for nu blot at nævne nogle få: Klejnens stamværtshus med det 'venlige' personale, balladen om den guidede tur, Gøgeungen der kukkede og kukkede, eksklusionerne der sad løst og opfindelsen af ordet Ølf (betyder: elf bier), for slet ikke at tale om den lystige hjemrejse, hvor vi stødte ind i en anden og særdeles livlig klub med forkærlighed for kinderæg. Men der var naturligvis meget mere. Mange værtshuse og restauranter fik vi besøgt, og stemningen var tip top, alle var i højt humør og bidrog på bedste vis.

Et stort skår i glæden var det, at Formanden måtte rejse hjem før tiden. Hele klubben håber på god bedring og at se Otto Otto tilbage som vi kender ham.

 

23.9.16:

490 EURO TILBAGE I FÆLLESPUNGEN

Efter hjemkomsten kan det konstateres, at der på bunden af fællespungen ligger 490 Euro. Rejsekonto-bestyreren må melde ud, om han ønsker pengene indsat på rejsekontoen eller om de skal forblive i rejsepungen, som så allerede er godt kørende til næste rejse.

 

23.9.16:

REJSEKONGEN VANDT OG ØLLET GIK AMOK

Formand Otto Otto afslørede i toget, hvem der havde vundet sommerkonkurrencen om at tage et foto, hvor dolke-logoet indgår. Vinder blev Rejsekongen med et foto, indsendt af Rejsekongen, mens Rejsekongen kom på andenpladsen med et foto, indsendt af Partykongen. Præmierne var hjemmebryg fra Gislinge Bryghus, og Otto Otto fejrede det hele med at åbne en flaske, hvor øllet i raketfart ville ud - og det mærkede flere af de øvrige rejsende i kupeen.

 

 

25.8.16:

NYHED FRA REJSEUDVALGET

 

 

JETZT GEHT'S LOS

 

Auf der Reeperbahn nachts um halb eins,

ob du'n Mädel hast oder hast kein's,

amüsierst du dich,

denn das findet sich

auf der Reeperbahn nachts um halb eins.

 

MED ANDRE ORD: SNART SKAL VI TIL HAMBURG - OG REJSEUDVALGET ILER MED LIDT INFO:

 

AFREJSE:

Toget til Hamburg kører torsdag 15. september klokken 11.37 fra Københavns Hovedbanegård og ankommer til Hamburg klokken 16.22.

Vi mødes klokken 11.00 på Hovedbanegården ved indgangen mod Tivoli.

Husk pas og det blå sygesikringsbevis.

TOGTUREN:

Rejseudvalget udleverer i starten af togturen en goodiebag til alle dolke med blandt andet to herre sandwich pr. mand. Rejsekongen burde således ikke denne gang have brug for at indkøbe 12 styks højtbelagt smørrebrød, men det er ham naturligvis frit for ?

Når det gælder tørsten sørger Rejseudvalget for flydende sager i forskellige farver, så drøblerne vedvarende kan holdes fugtige. Vi undersøger i den forbindelse, om det er muligt at få 12 styks vodka/cola tårne med i toget.

Under togturen trækker vi lod om fordelingen på værelserne.

FÆLLESPUNG:

Det beløb, der er tilbage på Rejsekontoen, når fællesudgifterne er betalt, vil blive vekslet til euro og lagt i en fællespung, som vi kan fornøje os med under opholdet.

I HAMBURG:

Hotellet hedder Holiday Inn Express og ligger på Simon-von-Utrecht-Strasse 39. Vi kører i taxa til hotellet.

Rejseudvalget har bestilt bord til fælles spisning torsdag og lørdag.

Fredag er det tanken at opleve en sejltur og spise frokost et sted, og kl. 20.00 skal vi alle være klar på hotellet til et planlagt arrangement.

Rundt om Rejseudvalgets tiltag vil der være masser af muligheder for fri leg og parring.

HJEMREJSE:

Søndag 18. september kører vi i taxa fra hotellet til banegården. Toget kører klokken 9.28 og er hjemme klokken 14.22.

TELEFONNUMRE:

VIGTIGT: Vi har brug for alle dolkes mobilnumre, og I opfordres hermed til at maile nummeret på den mobil, I medbringer, til Aspiranten.

 

OG SÅ ER DER KUN TILBAGE AT BRØLE: PROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOST!

 

12.8.16:

MØDE I REJSEUDVALGET PÅ VEJ

Rejseudvalget har møde onsdag 24. august og forventer her at lægge allersidste hånd på de allersidste detaljer i forbindelse med rejsen til Hamburg. Efter mødet vil der komme en mail med praktiske oplysninger i forbindelse med afrejsen.

 

12.8.16:

HUSK SOMMERKONKURRENCEN

Formandens sommerkonkurrence buldrer afsted, og husk nu at indsende bidrag i form af fotos, hvor dolketrøjen indgår, senest 1. september. Dén dag er nemlig sidste frist for aflevering af fotos.

 

12.8.16:

SKJORTERNE ER BESTILT

Fornylig blev der bestilt trøjer med tryk, og nu er der også bestilt skjorter med tryk til de dolke, der har ønsket det. Antallet af skjorte-dolke nåede op på seks styk.

 

5.7.16:

SOMMER-KONKURRENCE: TAG ET GODT FOTO

Formand Otto-Otto har lanceret en sommer-konkurrence, hvor det gælder om at tage det bedste sommerfoto, hvor dolketrøjen er med. 'Kun fantasien sætter grænsen for motivet,' lyder meldingen fra FM, der lover, at 1. præmien bliver noget lækkert til ganen. Billeder sendes til: ottootto@tranekaer47.dk - og sidste frist for indsendelse er 1/9 2016.

 

20.6.2016:

SOMMERUDFLUGT TIL ORØ OG HOLBÆK

Den allerførste udgave af Dolketingets Sommerudflugt - til erstatning for det tidligere sommergilde - fandt sted 18. juni, og det hemmelighedsfulde Dolketing overraskede efter starten på Bodega George i Roskilde med en togtur til Holbæk og en sejltur til Orø, idet der på havnen i Holbæk blev præsenteret en 30 års jubilæumsøl med unik etiket, brygget af Johnnys Humle og Det Lille Ølleri med åndelig støtte fra Gislinge Bryghus. På Orø var der efter afslappet vandring med gå-øl dækket op på Orø Kro med snitzler og det hele. Det blev vældigt gemytligt det hele, ikke mindst var det uforglemmeligt at indtage den lokale specialitet: Sol Over Orø (solbærrom med rå æggeblomme). På Orø kom vi i snak med den lokale MC klub, der var så venlig at åbne klublokaler, bar og billarbord for dolkene. Tilbage i Holbæk gik dolkene løs på bylivet, og det var super super hyggeligt - i hvert fald for os selv - da vi i timevis skrålede højt med på velkendte sange og sågar indtog dansegulvet. Her blev der igen spillet billard, med to lokale kvindelige hajer. Dolke tam-tam som det sig hør og bør var der også masser af for ikke at glemme en vidunderlig dolke-tørst, som Dolketinget var travlt optaget af at forsøge at tilfredsstille. En god debut for arrangementet, hvor vi blev gennemluftet i egne af landet, vi ikke hidtil havde set.

 

20.6.2016:

TOGBILLETTERNE ER I HUS

Rejseudvalget har nu sikret sig, at togbilletterne til turen til Hamburg fra 15.-18. september er i hus. Samtidig har Rejseudvalget andre tiltag i gang. Så der er grund til at brøle: GLÆD JER!

 

23.5.16:

SÅ SKAL VI PÅ SOMMERUDFLUGT

Dolketinget har udsendt denne meddelelse på dolkemailen:

 

Du danske Sommer, jeg elsker dig,

skønt du saa ofte har sveget mig.

Snart kolde Farver i Sky og Vand,

snart nøgne Piger ved hver en Strand.

Mer, mer, mer

jeg dog dig elsker, hver Gang du ler.

 

 

Med disse smukke linier fra Thøger Larsens 'Sommervise' som trompetfanfare skal vi hermed informere om

 

DOLKETINGETS SOMMERARRANGEMENT 18. JUNI

 

Dolketinget er nemlig nu klar med den første udgave af DOLKETINGETS SOMMERARRANGEMENT, der som bekendt erstatter det tidligere sommergilde - som besluttet på den seneste generalforsamling.

 

Dolketinget har lagt sig i selen for at skabe en begivenhed, der passer til netop ædedolke, og nu er resultatet klar i form af en gemytlig udflugt, som Moder Dolk kunne have lavet den.

 

MØDESTED: Lørdag 18. juni kl. 11.00 på Bodega George ved Roskilde Station - her skal vi have en kølig forfriskning inden de ventende strabadser.

 

Vi forlader Roskilde kort før klokken 12.00 - for at tage på eventyr ud i det danske sommerland.

 

Dolketinget har noteret sig, at Bitten ikke kommer, men kalkulerer ellers med, at hele styrken er klar. Skulle det mod forventning ikke være tilfældet, må man pippe op senest onsdag 25. maj kl. 12.00.

 

Bonus-info til nordsjællandske dolke:

600S mod Hundige går fra Ølstykke Station kl. 10.11 og vil meget passende være fremme i Roskilde kl. 10.48.

Bonus-info til københavnske dolke:

RE2541 kører fra Valby Station mod Holbæk kl. 10.32, med ankomst til Roskilde kl. 10.53.

RE1541 kører fra Nørreport Station mod Kalundborg kl. 10.38, med ankomst til Roskilde kl. 11.08.

 

Tag dolketrøjen, sommerhatten og det gode humør med til en fornøjelig dag i det danske landskab - vi glæder os.

 

På stort og varmt gensyn

DOLKETINGET

 

 

19.4.16:

STÆÆÆÆÆRKT GILDE MED ENDNU STÆRKERE KUGLER

Ædegildet 16. april med Drukmåsen som vært og Rejsekongen som husvært blev en stærk, stærk oplevelse. Med kun Bitten som fraværende - af gode grunde - satte dolkene sig til bords omkring en rundhåndet krydret chili con carne, hvor der tilmed var mulighed for at vederkvæge ganen med tilsætning af ekstra stærke supplementer. Det var mægtigt og humøret var højt, mens drikkehornet gik rundt, ledsaget blandt andet af tequila og kåde skåle. Der var også fornuftige øl til maden, og Formandens hjemmebryg fra hans eget bryghus i Gislinge var en udmærket ekstra oplevelse for drøblen. Direkte modbydeligt blev det dog, da isen blev serveret med det, alle troede var uskyldige chokoladekugler, men som viste sig at være brændende chili-mareridt, udtænkt vist nok af Chili Klaus. Det var sørme noget, der fik isen til at glide hurtigt ned, mens dolkene jamrede i flok. Ledsaget af et fornøjeligt system med valg af musik på skift gled aftenen langsomt, men sikkert ind i beruselsens tusmørke, inden det for visse blev meget, meget dunkelt ...

 

19.4.16:

25 ÅRS BADGE TIL HAJEN

Ved ædegildet 16. april blev Hajen optaget i "Guldklubben", bestående af dolke udstyret med guld-badge for at have været medlem af Ædedolkenes Klub i 25 år. Selskabet består nu af fire dolke: Rejsekongen, Partykongen, Svadakongen og så altså Hajen.

 

19.4.16:

GAVE TIL KLUBBEN FRA SOVETRYNEN

Ved gildet 16. april overrakte Sovetrynen en gave til klubben i anledning af klubbens 30 års jubilæum i år: Et komplet dartspil. Sovetrynen forklarede, at tanken var, at spillet kunne tages i anvendelse, når en vært for et arrangement fandt det passende. Efter overrækkelsen af den fine gave sørgede Sovetrynen for at leve op til sit navn.

 

19.4.16:

HAMBURG INDTAGES OG FORLADES MED TOG

Rejseudvalget orienterede ved forårsgildet om udvalgets planer vedrørende transport og hotelophold på turen til Hamburg 15.-18. september. Turen ud og hjem kommer til at foregå med tog, fremgik det.

 

5.4.16:

HELE KLUBBEN TAGER TIL HAMBURG

I Ædedolkenes Klubs 30 års jubilæums-år er det med stor fornøjelse at Rejseudvalget kan meddele, at det bliver en samlet klub - altså samtlige 12 dolke - der rejser til Hamburg til september. Hold fest hvor fedt, lyder brølet fra Rejseudvalget, der nu vil tage hul på næste fase i arbejdet med turen.

 

29.3.16:

HVEM SKAL MED TIL HAMBURG? DU KAN MELDE DIG TIL REJSEN ALLEREDE NU

Som bekendt er forårsgildet sidste frist for at melde ud, om man skal med på årets dolke-rejse til Hamburg fra 15.-18. september.

Rejseudvalget vil dog godt allerede nu give dolkene mulighed for at melde ud, om de deltager i den vilde tur ud i det hamburgske natteliv.

Så sig frem: Skal du med til Hamburg?

 

29.3.16:

TEDDYS ÆDEGILDE HOLDES HOS BØRGE

Teddy er vært for forårs-ædegildet lørdag 16. april, og gildet afvikles hos Børge med start kl. 17.00 - med altså stadig med Teddy som vært.

 

14.2.16:

NYTÅRSKUR MED HOT BUNS OG VODKA-TÅRN

Årets nytårskur blev en festlig og fornøjelig én af slagsen, trods fraværet af Svadakongen og Sovetrynen, der desværre var syge. De otte tilbageværende dolke indledte løjerne på hyggelige Nyhavn 17, hvor Dolketinget præsenterede årets program. Programmet var at finde i en dolke-kalender med herlige dolke-billeder, og i kalenderen kunne man også finde dolkenes fødselsdage. Fra Nyhavn 17 gik turen til nærliggende Hot Buns, hvor den stod på burgere og tre liters øltårne. Her tog Formanden et smukt initiativ: Han bestilte en flaske vodka og hældte den sammen med cola i et tomt øl-tårn, og således kunne der aftappes drinks, idet der naturligvis var sørget for ekstra cola og isterninger. Hot Buns har formentlig aldrig nogensinde før set et vodka-tårn, så der blev skabt historie. Festen fortsatte på værtshuset Andys, hvor der kom shots på bordet og blev talt norsk med gæster fra den kant af verden. Til sidst var der kun Hajen og Partykongen tilbage, og i forbindelse med en godnat-øl på verdens mindste knejpe, skete der igen noget historisk: Partykongen valgte at sige farvel og tak for IKKE at smadre løs på en ekstremt irriterende mandsperson, der i tre kvarter havde trakteret Hajen og PK med ligegyldigheder. Spørgsmål fra PK som: "Har jeg bedt om at høre dine meninger?" og klare beskeder som: "Skrid" blev analyseret og endevendt af idioten, der ikke flyttede sig en millimeter, og PK følte, at skulle det ikke blive til vold, var han nødt til at tage sig selv ud af ligningen.

 

14.2.16:

TO ÆDEGILDER OG ET SOMMERARRANGEMENT

Dolketinget program for resten af dolke-året omfatter to ædegilder og et sommer-arrangement, idet året som bekendt også rummer en rejse. Skulle vedtægterne have været fulgt til punkt og prikke, ville forårsgildet have ligget midt i påsken, og derfor er gildet efter aftale med værten flyttet til lørdag 16. april. Sommerarrangementet finder sted på datoen for det nu hedengangne sommergilde, nemlig lørdag 18. juni, og julegildet holdes lørdag 5. november. Rejsen ligger som bekendt i dagene fra 15.-18 september.

 

14.2.16:

JUBILÆUMSFEST FLYTTET TIL 2017 - SIDSTE FRIST VEDRØRENDE REJSEN ER 16. APRIL

Ved nytårskuren fik Jubilæumsudvalget og Rejseudvalget ordet. Jubilæumsudvalget kunne fortælle, at udvalget har besluttet at flytte jubilæumsfesten til 2017, fordi udvalgets festplan ville have kollideret med årets rejse. Rejseudvalget fortalte, at arbejdet i udvalget er i god gænge, og udvalget understregede kraftigt, at forårsgildet 16. april er SIDSTE FRIST for at melde sig til rejsen til Hamburg.

 

21.1.16:

HER STARTER NYTÅRSKUREN: NYHAVN 17

17-18-19. Det er tal, der er gode at huske, når det gælder den forestående Nytårskur fredag 12. februar. Kuren starter nemlig i NYHAVN 17 klokken 18.00 - med spisning kl. 19.00 et spændende sted i nærheden. Dolketinget glæder sig til at se dolkene og fremlægge årets program.

 

17.12.15:

REKORDMANGE DELTAGER I GO JUL ØL

Sovetrynen har afbrudt sin vinterdvale og deltager også i Go Jul Øl 18. december. Dermed må det med 10 dolke til øl og spisning og en dolk, der støder til senere, være en vaskeægte rekord, når det gælder deltagelsen i Go Jul Øl. Dolketinget er godt tilfreds. Og minder lige om, at man ved Go Jul Øl skal huske at give besked om, hvorvidt man deltager i spisningen ved Nytårskuren.

 

17.12.15:

JUBI-UDVALGET MØDES 15. JANUAR

Jubilæumsudvalget med Klejnen, Sovetrynen, Rejsekongen, Svadakongen og Partykongen mødes fredag 15. januar i Hulen. Det tillader GSPK sig at konkludere, efter at der ikke er indløbet alternative forslag til mødedatoer. Vel mødt!

 

17.12.15:

SNOTHVALPEN VANDT JULEKONKURRENCE

Snothvalpen løb med sejren efter et slangehug af en besvarelse i finalen i Generalsekretærens Julekonkurrence. Det skete foran næsen på Hajen, der ellers havde gættet ivrigt på et nærbillede af Sovetrynens ansigt og blandt andet foreslået, at det forestillede en pølse. Snothvalpen vil modtage sin gave ved Go Jul Øl.

 

3.12.15:

GO JUL ØL STARTER KLOKKEN 17.00 - MED SPISNING KLOKKEN 18.30

Dolketinget har holdt sit første møde, og der er sat mange skibe i søen i forbindelse med årets arrangementer. Det første af slagsen er GO JUL ØL 18. DECEMBER i Roskilde. Her går starten kl. 17.00 på Klosterkælderen, med efterfølgende spisning fra kl. 18.30. På dolkemailen er tilmelding til spisning udsendt.

 

3.12.15:

NYTÅRSKUREN FINDER STED 12. FEBRUAR

Dolketinget har besluttet, at Nytårskuren i København skal finde sted fredag 12. februar. Masser af detaljer følger, men af hensyn til spisning har Dolketinget bedt om tilmelding, med frist for at give besked til Go Jul Øl 18. december.

 

3.12.15:

MØDE I JUBILÆUMSUDVALGET

Dolketinget har sat en frist til midt i januar for udmelding af dato for 30 års jubilæums-arrangementet i 2016. Jubilæumsudvalget med Klejnen, Sovetrynen, Rejsekongen, Svadakongen og Partykongen er derfor indkaldt til sit første møde. På bordet ligger lige nu et forslag om, at mødet holdes i Hulen fredag 15. januar.

 

3.12.15:

OTTO OTTO HAR FÅET NY MAILADRESSE

Formand Otto Otto har taget sit nye navn så meget til sig, at han har fået følgende nye mailadresse: ottootto@tranekaer47.dk.

 

17.11.15:

GO JUL ØL I ROSKILDE 18. DECEMBER

Det nye Dolketing iler med at melde datoen for årets udgave af Go Jul Øl ud. Det bliver fredag 18. december i Roskilde, med start i Klosterkælderen. Samtidig kan Dolketinget bekendtgøre, at Nytårskuren vil finde sted i København. Detaljer følger senere.

 

17.11.15:

DOLKETINGET MØDES 2. DECEMBER

Det nye Dolketing holder sit første egentlige møde 2. december. Her vil der blive kigget med lup på det aktuelle dolke-år, der jo bliver begivenhedsrigt med såvel et 30 års jubilæums-arrangement og en rejse til Hamburg.

 

17.11.15:

VÆRTERNE HAR FORDELT GILDERNE MELLEM SIG

Værterne for årets to gilder har fordelt gilderne mellem sig. Det bliver Drukmåsen, der skal holde forårsgildet, mens Aspiranten bliver vært for julegildet.

 

16.11.15:

ET MÆGTIGT JULEGILDE I ROSKILDE

Ædedolkenes Klubs julegilde 14. november fandt sted i Roskilde, og det blev en mægtig fest. Med Snothvalpen som nytænkende vært blev der budt på en kulinarisk nyfortolkning af julen med flere anderledes, men også spændende islæt. Øl og snaps manglede på ingen måde, og humøret var flot højt hos alle - om man så havde deltaget i opvarmningen på Klosterkælderen og altid farverige George eller ej. Alle bød under gildet ind med gode indspark og udfald, og det gjorde det hele yderst gemytligt. Undervejs blev der præsenteret en særlig Snothvalp-øl med tilhørende sang (sangen kan findes under 'Taler og sange' her på hjemmesiden). GF og afsløring af næste rejsemål stod også på programmet. I den mere og mere tummelumske afslutning var der noget med en fodboldlandskamp, som nogle valgte at se og andre ikke - og i hvert fald noget med, at en gruppe af dolkene endte på et fyldt Klosterkælderen, inden dynerne til sidst kaldte.

 

16.11.15:

NYT DOLKETING: OTTO OTTO, ASPIRANTEN OG PARTYKONGEN

Vejningen ved årets julegilde sammensatte det nye Dolketing sådan, at Partykongen, Otto Otto og Aspiranten satte sig tungt på posterne. De valgte efterfølgende at konstituere sig med Otto Otto som Formand, Aspiranten som Bødemester og Partykongen som Generalsekretær. Det er Otto Ottos tredie formandsperiode i træk, hvilket må være rekord i tiden siden Polytbureauet.

 

16.11.15:

GOD RO OG ORDEN PÅ GF

Det blev en GF af de mere fredelige - helt uden fysiske nævekampe - ved julegildet 14. november. Der var stillet to forslag fra SK og PK, og det ene (om indholdet af et standarddolke-år) blev vedtaget, mens det andet blev trukket. Se selvstændigt referat.

 

16.11.15:

JUBILÆUMS-UDVALG NEDSAT

Ædedolkenes Klub har 30 års jubilæum i 2016. Ved GF 14. november i forbindelse med julegildet blev det besluttet, at jubilæet skal fejres ved et arrangement i årets løb, og at der nedsættes et lille festudvalg. Følgende meldte sig på dagen til at være med i udvalget: Klejnen, Sovetrynen, Rejsekongen og Partykongen. Efterfølgende har Svadakongen udtrykt interesse for at være med i udvalget.

 

16.11.15:

OG REJSEN GÅR TIL: HAMBURG

Spændingen var stor, inden Rejseudvalgets afsløring ved julegildet 14. november af forslaget til rejsemål i 2016. I Rejseudvalgets fremlæggelse indgik både fotos og levende billeder, og dolkenes modtagelse af forslaget gjorde det til en realitet: Vi skal til HAMBURG!

Rejseudvalgets udspil er, at rejsen finder sted fra 15.-18. september, og at man skal give besked senest ved forårsgildet om, hvorvidt man deltager.

 

16.11.15:

REFERAT AF GF

 

Referat af Generalforsamlingen i Ædedolkenes Klub 14. november 2015

 

PK:

Revideret udgave af vedtægterne (kun rokeringer, ingen ændringer af formuleringer)

VEDTAGET

 

SK og PK:

Ændring af afsnit om FÆLLES ARRANGEMENTER m.fl.:

 

Et standard dolke-år består af seks arrangementer. Der må gerne være flere end seks arrangementer.

Arrangementerne i et standard dolke-år er:

Go' Jul Øl i december

Nytårskur i februar

Forårsgilde i april

Julegilde i november

Desuden to arrangementer, som Dolketinget står for, gerne i samarbejde med dolke, der har en god idé.

I rejse-år indgår rejsen som et af de seks arrangementer i standard-pakken.

VEDTAGET med tilføjelsen:

Det ene af arrangementerne skal ligger på samme dato som sommergildet har ligget på, nemlig tredie lørdag i juni.

 

SK og PK:

Ændring af afsnit om FÆLLES ARRANGEMENTER m.fl.:

 

Forårsgildet skal som nu holdes sidste lørdag i marts, mens julegildet flyttes til:

A: Første lørdag i november

B: Tredie lørdag i november

VEDTAGET: Første lørdag i november

 

SK og PK:

Ny regel i forlængelse af ovenstående under afsnittet om FÆLLES ARRANGEMENTER:

 

Dolkene SKAL deltage i syv arrangementer over to dolke-år, idet det klart forventes, at man altid deltager i julegildet.

Kan man ikke opfylde reglen om at deltage i syv arrangementer over to dolke-år, skal man se en ballet eller opera (efter eget valg) på Det Kgl. Teater, mens de øvrige dolke venter på et værtshus i nærheden, hvor dolkene nyder en omgang på synderens regning.

Nægter man, bliver ens medlemskab nulstillet, man får status af prøvedolk, må som prøvedolk naturligvis kun bære prøvedolketrøjen og skal gennemgå et almindeligt optagelsesforløb, der munder ud i en optagelsesprøve. Prøven skal ikke være den traditionelle, men en personligt tilpasset udgave.

FORSLAGET BLEV TRUKKET TILBAGE

 

EVENTUELT:

 

SK og PK:

Ædedolkenes Klub har 30 års jubilæum i 2016. Vi foreslår, at det fejres ved et arrangement i årets løb, og at der nedsættes et lille festudvalg.

FØLGENDE MELDTE SIG TIL UDVALGET: Klejnen, Sovetrynen, Rejsekongen og Partykongen.

 

30.9.15:

ANTON! ANTON! ANTON!

Det blev en mægtig, mægtig festlig aften og nat, da dolkene 25. september deltog i Københavns Oktoberfest på Femøren. Adskillige af dolkene mødte op Oktoberfestligt udklædt, og allerede på den sidste togtur blev Formandens helt specielle Oktoberfest-konkurrence afgjort: PK blev udråbt som vinder og modtog præmien, som var at ophænge et Oktoberfest-banner i metroen. I det enorme Oktoberfest-telt blev der sunget, danset og drukket, så det var en fryd og så dolke-drøblerne slog mod telttaget. Eneste skuffelse var faktisk den latterligt lille snitzel, der blev serveret med en klat syltetøj. Efterhånden begyndte det tummelumske så småt, og flere hukommelser satte efterhånden ud, især da vi forlod teltet og blev mere eller mindre væk fra hinanden. Flere dolke fulgte med Otto (tidligere Kim Kim) til Englandsvej og et brunt værtshus, hvor der kom vodka på bordet - med var i hvert fald Hajen, PK og Sovetrynen. Hvad der så helt præcist skete derefter, er lidt uklart. Men en umanerligt fantastisk oplevelse var det sgu! Oven i tyrolerhatten kom flere dolke hjem med Oktoberfest-effekter, de ikke mindes det fjerneste om, hvorfor de havde med hjem ...

 

30.9.15:

NYE NAVNE: OTTO OG SNOTHVALPEN

To dolke fik nye navne i forbindelse med Oktoberfest 25. september. Formand Kim Kim blev udnævnt til fremover at hedde Otto Leisner eller bare Otto - for hans helt originale måde at afvikle en konkurrence over 10 spørgsmål på. Og Hvalpen, Juniorhvalpen og Seniorhvalpen blev alle skrottet til fordel for Snothvalpen - et navn, der blev opfundet af BM og fløj ud af selvsammes mund, da PK oplæste en hilsen i toget fra Hvalpen: "Sig til Snothvalpen, at han skal gå hen i sin kurv". Det vakte straks begejstring i dolke-selskabet.

 

30.9.15:

REJSEUDVALGET ER KLAR

Rejseudvalget er klar til at offentliggøre målet for dolke-rejsen i 2016. Offentliggørelsen vil ske ved årets julegilde, selvom noget allerede ER sluppet ud på dolkemailen ...

 

22.8.15:

OTTE DOLKE SKAL TIL OKTOBERFEST

Fredag 25. september drager otte dolke til Oktoberfest på Femøren. Dolketinget står for arrangementet og har indtil videre fået afklaret deltagerkredsen og kradset penge ind.

 

22.8.15:

MØDE I REJSEUDVALGET

Rejseudvalget holder sit første møde 3. september. Udvalgets medlemmer mødes i Hulen.

 

22.8.15:

KLUBBEN OMTALT I LIEBHAVERBOLIGEN

Ædedolkenes Klub er omtalt i en artikel i den nyeste udgave af magasinet Liebhaverboligen - under overskriften: 'Nutidens ædedolk: Drengerøv og gourmet i ét'. Artiklen kan læses på Liebhaverboligens hjemmeside.

 

22.6.15:

DOLKENE I RACLETTE-HIMLEN

Værten - Svadakongen - havde valgt 80'erne som afsæt for årets sommergilde, og ædedolkene blev smukt ført ind i en sand lykkerus med 80'er musik, 80'er dækservietter, 80'er udgave af dolkesangen, 80'er kande (omend den blev skæmmet fælt af en vildfaren ouzo) og raclette i lange baner. Der blev stegt kødstykker og pølser og nedsvælget rigelige mængder af pommesfrites, så det var en sand fryd.

En planlagt 80'er quizz blev godt nok lige så glemt som Formandens tale - men hva', begge dele kan måske bruges til julegildet ...

Adskillige opfindsomme tiltag fra dolkene kastede ekstra glans over arrangementet, ikke mindst Sovetrynen og Rejsekongens parykker, som vakte stor lykke.

For de mest hårdføre endte festen med en tur-retur til Bryggerkælderen, hvor det ikke bare var tummelumsk, men også en lille bitte smule spændende.

 

22.6.15:

NY VÆGT MÅTTE HENTES UDEFRA

Ved sommergildet hos Svadakongen konstaterede værten, at hans egen vægt ikke kunne bruges til vejningen, fordi den ikke kunne klare mere end 120 kilo. En ny vægt måtte derfor hentes ind udefra, og det sørgede en handlekraftig BM Bitten for. Og således kunne alle alligevel blive vejet og få deres vægt noteret i Den Store Bog.

 

22.6.15:

BOLDEN ER PIST FORSVUNDET

Ved sommergildet 19. juni var der arrangeret en underholdende bordfodbold-turnering, som Askepot og Hajen (vist nok) vandt foran Drukmåsen og Partykongen. Der blev gået så intenst til sagerne, at bordfodbold-bolden blev væk - heldigvis først da turneringen VAR afgjort - og ikke siden er fundet.

 

22.6.15:

HUMLE BØD PÅ PORTER

Johnny Humle - også kendt som Aspiranten eller Aspirantos - sysler som bekendt med ølbrygning. Ved sommergildet hos Svadakongen bød han på en hjemmebrygget Porter, og den faldt i særdeles god jord. Godt brygget!

 

1.6.15:

BRED, BRED HYGGE I BIRKEMOSEN

Det blev særdeles hyggeligt og gemytligt, da Hulebestyrer PK 30. maj holdt Hulefest i Birkemosen. Dagen startede med indkøb sammen med hjælpedolkene SK og Sovetrynen, og der blev drukket kolde øl - herunder en Dark Ale, brygget af PK og Aspiranten - inden de syv deltagere blev opdelt i to hold, der hver skulle fremstille en velkomstdrink. Drinksene kom til verden ved hjælp af de medbragte sprutrester suppleret med nyindkøbt tilbehør, der under resten af festen fungerede som bar. Turneringen i bordishockey gav en indiskutabel sejr til PK, der nu kan kalde sig dolkemester på området. De mange aktiviteter udløste naturligvis sult, og som følge af innovative påfund fra dolke-kredsen begyndte der snart at køre en hær af pizza-leverandører ind i mosen, hvor der blev langet familiepizzaer ind gennem vinduet til Hulen. Pizzaerne lagde en god bund inden den fælles madlavning, hvor de to hold på fornem vis løste opgaven med at fremstille svensk pølseret. Arrangementet bød også på en dolke-quizz, hvor der var tæt opløb mellem de to hold. For en del af deltagerne sluttede det hele med billard på På Trapperne.

 

1.6.15:

GULD TIL SVADAKONGEN

Svadakongen fik ved Hulefesten 30. maj højtideligt overrakt sit guldbadge som bevis på, at han har været medlem af Ædedolkenes Klub i 25 år. Som den kun tredie dolk indtrådte han således i guldklubben. I stedet for en rørt og ydmyg holdning bemærkede guld-dolken tørt: "Jeg er den første af 25 års dolkene, der har bestået optagelsesprøven." Men på en måde havde det vel ikke rigtigt været SK, hvis han ikke havde sagt noget i den stil ...

 

30.4.15:

HULEFESTEN 30. MAJ STARTER KLOKKEN 15.00

Hulefesten 30. maj i Birkemosen i Ølstykke starter kl. 15.00, men man er meget velkommen til at dukke op tidligere. Det oplyser hulebestyrer Michael. Han fortæller også, at der naturligvis bydes på øl, men at drinks også får også en rolle, og i sidstnævnte sammenhæng opfordres alle til at medbringe en rest eller to fra barskabet derhjemme - indenfor genrerne vodka, rom, gin og whisky eller andre drinksegnede produkter. På dagens program står også dolke-mesterskaberne i bord-ishockey. Og så skal vi have noget mad, som vi vel at mærke skal lave sammen.

 

9.4.15:

SOMMERGILDET RYKKET EN ENKELT DAG

Årets sommergilde hos Svadakongen er blevet flyttet fra lørdag 20. juni til fredag 19. juni. Det er sket efter anmodning fra Partykongen, der først havde konsulteret værten. Flere datoer var i spil, inden der blev opbakning til 19. juni.

 

31.3.15:

VILDT GILDE MED KØLLER OG KÆPPE

Det blev vildt i ordets bogstaveligste forstand, da Sovetrynen 28. marts var værts for forårsgildet. Efter en optakt, hvor Rejsekongen, Drukmåsen, Askepot og Partykongen mødtes i Hulen til en kold hvedeøl, drog de fire dolke til Jyllinge, hvor de sammen med værten gik i flæsket på opgaver lige fra kartoffelskrælning til borddækning. Værtens vilde tema gik flot igen over det hele: Der var brølende kronhjorte på forsiden af dolkenes nationalsang, der var vilde dyr på gulvet og bueskydningspile hist og pist, der var en kæmpestor ugle, der kiggede med fra en vindueskarm, og man skulle finde sin plads ved bordet ved at skyde med dartpile efter billeder af vildt. For slet ikke at tale om kæppe-svingeriet foran fjernsynet. Og så var hovedretten rådyrkølle med waldorfsalat og hvide kartofler, omgivet af en forret med tun og en tiramisu til dessert. De våde varer var øl og sprut og irsk kaffe, ligesom der kom rødvin på bordet til hovedretten. Mægtigt var det, og søvninge blev et par af dolkene - ingen navne skal nævnes her, DM og AP - men det skal siges til deres ros, at de kom op at stå igen. Natmad blev det også til for de mest hårdføre, og til sidst gik Sovetrynen, Kim Kim, Partykongen og Klejnen i seng - dog ikke med hinanden, skal det understreges.

 

31.3.15:

KIM KIM VANDT FRISBEE-GOLF DYSTEN

Ved forårsgildet præsenterede vært Sovetrynen en turnering, hvor dolkene skulle dyste i frisbee-golf på hans pænt store tv-skærm. Dolkene mødtes i to grupper, hvor man spillede alle mod alle, hvorefter vinderne mødtes i finalen. Kim Kim løb i suveræn stil med sejren - så suverænt, at det næsten var pinligt. Manden demonstrerede en eminent teknik, når det gælder om at svinge en kæp med lys i gennem luften.

 

31.3.15:

BM - NU MED BØDEBOG

Ved forårsgildet hos Sovetrynen afslørede Bødemesteren, at han har indført en bødebog, hvori han noterer alle de bøder, han deler ud. Når bøderne er betalt, bliver det også noteret i bogen, forsikrede han.

 

31.3.15:

10 ÅRS BADGE TIL BITTEN

Ved forårsgildet overrakt Formanden et 10 års badge til Bitten - også kendt som JR - fordi han nu har været medlem af Ædedolkenes Klub i 10 år. I år skal der også uddeles et 25 års bagde, nemlig til Svadakongen, der ikke deltog i gildet og derfor kan se frem til at modtage sit badge ved Hulefesten i maj. I øvrigt har Drukmåsen i år været medlem i 15 år.

 

13.3.15:

FORÅRSGILDET STARTER KLOKKEN 17.00

Vært Nikolaj - også kendt som Sovetrynen - har fastsat starttidspunktet for forårsgildet 28. marts til klokken 17.00. Trynen skriver sådan i en mail: 'Tiden nærmer sig til det vilde gilde. Gildet starter kl. 17.00 på Cecilievej 20 i Jyllinge. De to dolkehjælpere Michael og Børge starter kl. 14.00. Dolke der ønsker det, kan naturligvis overnatte.'

 

9.2.15:

HYGGELIG NYTÅRSKUR MED START PÅ SORGENFRI

Ædedolkenes Klubs nytårskur 2015 blev en hyggelig og munter historie. Det hele startede på gemytlige Café Sorgenfri, hvor FM, GS, Svadakongen, Rejsekongen, Aspiranten, Sovetrynen og Partykongen indtog såvel platter og smørrebrød som øl og snaps. Efter forelæggelsen af årets program og en orientering fra Rejseudvalget tumlede dolkene lystigt opstemte ud i nattelivet, hvor det blev til et besøg på Galatheakroen. Herefter begyndte det at tynde ud i rækkerne, og til slut befandt Sovetrynen og Partykongen sig i finalen på et sted, der ifølge Sovetrynen var kendt for at være stamsted for hviderussere, men som var ekstremt overbefolket af japanere - hvilket på ingen måde gjorde stedet mindre sjovt. De to finalister rundede af med adskillige menuer på en burgerbar, inden de blev væk fra hinanden.

 

9.2.15:

PROGRAM MED HULE-BESØG OG OKTOBERFEST

Foruden de tre ædegilder står der to arrangementer på det program, som Dolketinget præsenterede ved nytårskuren 6. februar - hvor programmet var foldet, så man kunne drikke af det! Lørdag 30. maj skal dolkene samles i Hulen i Ølstykke, hvor overskriften er mad, drikke og bordishockey, idet Hulebestyrer PK udtaler: "Jeg vil i den kommende tid finslibe arrangementet, men det bliver helt sikkert noget med, at vi skal lave mad sammen, have en spændende smagning og så have afgjort dolke-mesterskaberne i bordishockey - men det kan meget vel være, at det ikke stopper dér." Fredag 25. september går turen til Oktoberfest på Femøren, hvor vi - som Dolketinget sagde - kan få genbrugt vores Oktoberfest-tøj.

 

9.2.15:

HVEM SAGDE: "DER ER IKKE COLA NOK"?

Under festlighederne i forbindelse med nytårskuren 6. februar havnede dolkene på Galatheakroen, hvor Partykongen - uden at blive stoppet - købte en hel flaske vodka, en masse is og en håndfuld cola, som blev kastet i grams til dolkene. Her var det, at en af dolkene beundringsværdigt humoristisk bemærkede: "Der er ikke cola nok." PK kan desværre ikke huske, hvem det var, men vil så hjertens gerne klappe vedkommende på skulderen (med en morgenstjerne), så det storartede humoristiske indslag kan blive belønnet. Så derfor: Kom frit frem!

 

29.1.15:

NYTÅRSKUR PÅ CAFE SORGENFRI

Dolketinget holdt møde 28. januar, hvor årets program blev drøftet. Efter mødet meddeler Dolketinget følgende om Nytårskuren fredag 6. februar: 'Kære dolke. Så har vi fundet stedet, hvor vi skal afvikle nytårskuren. I skal stille på Cafe Sorgenfri - Brolæggerstræde 8 Kbh. K - kl. 18.00.'

 

29.1.15:

REJSEUDVALGET HAR LAVET DREJEBOG

Rejseudvalget har udarbejdet en overordnet drejebog for udvalgets arbejde. Ifølge drejebogen vil navnet på rejsemålet i efteråret 2016 blive afsløret ved julegildet i år.

 

17.12.14:

NYTÅRSKUR 6. FEBRUAR - GO' JUL ØL AFLYST

'Vi har fået et historisk højt antal afbud til ”god jul øl” og Dolketinget aflyser derfor – om ikke julen – så i hvert fald ”god-jul-øllet”.' Det meddeler GS. Han oplyser samtidig, at Dolketinget som kompensation lægger et ekstra dolke-arrangement ind i årshjulet, der præsenteres FREDAG 6. FEBRUAR 2015 ved ædedolkens Nytårskur.

 

10.12.14:

GO' JUL ØL I BALLERUP - NYTÅRSKUR I KØBENHAVN

'19. december 2014 er der dømt 'god-jul-øl'. Vi mødes på Pubben i BallerupCenteret kl. 17:24.' Det oplyser GS Drukmåsen på vegne af Dolketinget. GS fortæller også, at det er planen at holde Nytårskur 7. februar 2015 i København på et sted, der oplyses senere - dog er dagen før, fredag 6. februar, lige nu i spil som en mulig alternativ dato for Nytårskuren. Ved kuren vil Dolketinget fremlægge planen for dolke-året.

 

8.12.14:

VÆRTSSKABERNE PÅ PLADS

Med forbehold for om udmeldingerne fra dolke-årets tre værter er forstået korrekt, ser det ud til, at værtsskaberne fordeler sig således:

LØRDAG 28. MARTS 2015: FORÅRSGILDE hos Sovetrynen.

LØRDAG 20. JUNI 2015: SOMMERGILDE hos Svadakongen.

LØRDAG 14. NOVEMBER 2015: JULEGILDE hos Hvalpen.

Kalenderen på ædedolkenesklub.dk er derfor blevet opdateret derefter.

 

1.12.14:

D-DAG MED GRYDERET, QUIZ OG FEST

Den københavnske D-dag 28. november havde deltagelse af Rejsekongen, Sovetrynen og Partykongen, og det blev et særdeles vellykket, sjovt og også meget langvarigt arrangement. Det hele startede hos Rejsekongen, der serverede en velsmagende gryderet, ligesom der kom god drikkelse i glassene. Allerede umiddelbart efter maden annoncerede Rejsekongen, at han havde forberedt en quiz kombineret med en skattejagt, og her skal en af årsagerne findes til, at arrangementet først sluttede ved 5-tiden om morgenen: Det var en af de mest omfattende quiz-konstruktioner, verden har set - med nøje udtænkte og underfundige spørgsmål - og quiz-opgaverne blev hele tiden kombineret med skattejagt-opgaver som eksempelvis: 'Gå til venstre ad den mest trafikerede vej og drej til højre efter 1540 fod. Divider den samlede højde på de to skorstene, du kan se i horisonten, med den gennemsnitsfart, Bjarne Riis kørte, da han vandt Tour de France, omsæt resultatet til meter og gå dét antal meter stik øst'. Det viste sig, at samtlige skattejagt-opgaver endte på et værtshus, og således blev tørsten hele tiden behørigt slukket. Selskabet måtte finde nat-værtshuse for at fuldende og afgøre den store konkurrence, og efter et opløb, der var så tæt, at der skulle målfoto til, kunne Sovetrynen kåres som vinder. Undervejs blev blandt andet Svejk besøgt, og da dét sted lukkede, fortsatte festen på en westernsaloon rundt om hjørnet.

 

4.11.14:

DOLKE-ÅRET SLUTTEDE MED ET SVENSK BRAG

Med et brag af et svensk tema, hvor vært Hajens bolig var svøbt i gult og blåt, sluttede dolke-året 1. november med en vellykket julefrokost. 11 glade dolke mødtes i Frederikssund, og de blev værtet op med svensk øl og snaps og godt med svenske madretter, herunder Janssons Fristelser og Kötbullar og Julskink. Der manglede heller ikke hverken Dolkenes Nationalsang på næsten-svensk, et sanghæfte i gult og blåt, masser af svenske toner i højttalerne, snus eller gyldne sko på det meste af Dolketinget/værtstrioen. Oven i hatten var der underholdning på svensk, ikke mindst Formandens tale, der viste sig at være en afspilning af Stiftertalen, læst op af Rejsekongens svenske tvillingebror assisteret af Google-translate - noget, der bare SKAL høres! Der blev diskuteret, sunget, grinet og hygget, så det var en fryd. Det hele sluttede på Sommerlyst med billard og en rørstrømsk kande-Willy, der kastede sin kærlighed på Partykongen.

 

4.11.14:

NYT TING: KIM KIM, BITTEN OG DRUKMÅSEN

Efter en vejning med markante præstationer i både den ene og anden retning, blev det nye Dolketing sat. Valgt blev Kim Kim, Bitten og Sovetrynen. Sovetrynen ønskede at benytte 'kattelemmen', og det gav mulighed for at andre kunne komme ind i tinget. Såvel Drukmåsen som Partykongen meldte sig på banen, idet sidstnævnte dog trak sit kandidatur. Ny formand er Kim Kim (genvalg), ny Bødemester er Bitten og ny Generalsekretær er Drukmåsen. Stort tillykke.

 

4.11.14:

GF MED DEBAT

Der var en del debat om de stillede forslag til vedtægtsændringer, da Generalforsamlingen blev afviklet forud for julefrokosten 1. november. Der blev dog fundet kompromisløsninger på det meste. Der blev blandt andet vedtaget nye bestemmelser om ædegilderne, kontingentet og 'kattelemmen'. Et referat af GF er udsendt på en særlig mail på Dolkelinien, og her på hjemmesiden kan man se de nye vedtægter i helhed.

 

4.11.14:

SVADAKONGEN VANDT JULEKONKURRENCE PÅ DOLKELINIEN

Julekonkurrencen på Dolkelinien, hvor det handlede om at skrive en sjov tekst til et foto af en grinende Drukmås i Budapest, blev vundet af Svadakongen. Det skete med en historie, hvor blandt andet Aspiranten indgik. Præmien var en julemandsudgave af Borat-badedragten.

 

4.11.14:

HISTORIE OM BUDAPEST

GS PK leverede ved julegildet en beretning om årets dolke-rejse til Budapest. Det var fornøjeligt, og store og små klassikere blev gennemgået. Som afslutning indførte han noget nyt: En FidusElg. Det er tanken, at FidusElgen hvert år ved julefrokosten skal uddeles af GS til en eller flere dolke for at have gjort noget særligt i årets løb. Den første uddeling af elgen gik til såvel Rejseudvalget (for en godt tilrettelagt tur) som til Dolketinget (for et anderledes år med nye bud på arrangementer).

 

4.11.14:

HOLD A VANDT SVENSKER-QUIZ

Ved julegildet 1. november blev deltagerne delt op i to hold, for der skulle spilles svensker-quiz. Hvert hold fik de samme 10 spørgsmål med hver tre svarmuligheder om svenske forhold, og hold A sejrede med 8-6. Præmien var en flaske svensk snaps.

 

4.11.14:

ÅRETS VÆRTER FUNDET

Ved julegildet blev værtsskaberne for det nye dolke-års ædegilder fordelt. Værterne for gilderne bliver Hvalpen, Svadakongen og Sovetrynen.

 

4.11.14:

NYT REJSEUDVALG NEDSAT

Under Generalforsamlingen 1. november blev der valgt nyt Rejseudvalg. Partykongen meldte sig selv under fanerne sammen med Aspiranten, og Hvalpen meldte på dagen ud, at han også gerne ville være med. Alle tre blev valgt.

 

4.11.14:

HVALPEN SKAL HAVE PISK

I den mere kuriøse afdeling på årets GF blev det efter forslag fra Svadakongen vedtaget, at 'Ved hver vejning skal Hvalpen have med den nihalede pisk, indtil at vi skammer os!'. Beslutningen skal dog opfattes i overført betydning, som det er tilføjet. Det blev ligeledes - på forslag fra Rejsekongen - indført, at '22. oktober er officiel svadafri dag.' Til gengæld faldt forslag fra Hvalpen om, at 'Polytbureauet nedlægges', 'Ungdolkeherredømmet indføres' og at 'Ungdolkeherredømmet består af Dolk Fisker og Dolk Teddy. De betegnes fremadrettet som dolkecheferne!'.

 

20.10.14:

FEST I KARETEN OG PÅ JAGUAREN

Seks dolke deltog i den belgiske ølsmagning 17. oktober i Kareten, og det blev en festlig aften med alle i topform - nå ja, måske lige minus den sært haltende GS, der dog ikke havde de store problemer, hvor mad og drikke skulle ind. Den hyggelige togtur var fra starten garneret med den særlige dolke ping-pong, og gruppen valgte som første stop det rare værtshus Jaguaren tæt på Kareten. Derefter stod den på belgisk ølforedrag ved Lars Code, seks forskellige belgiske bryg og en tre retters menu. Arrangementets ølquiz havde seks personer på omgangshøjde, når det handlede om 3. præmien, heriblandt Sovetrynen og Rejsekongen, og Sovetrynen triumferede i omkampen mellem de seks og hjemførte trofæet: En whiskykande. Kanden bor nu i Hulen. Der var masser af muntert dolke-halløj - ikke mindst om taxaer eller ikke taxaer som hjemtransportform - inden løjerne sluttede med endnu et besøg på Jaguaren.

 

13.10.14:

JULEGILDET STARTER KLOKKEN 15.00

Den store julefrokost i Ædedolkenes Klub, julegildet lørdag 1. november hos Hajen, starter kl. 15.00. Temaet for ædegildet skal ikke afsløres her, men alle kan godt begynde at glæde sig. Dagen starter efter vejningen med generalforsamling. Dolketinget har på dolke-mailen udsendt en dagsorden, og som reglerne jo siger, kan der stilles forslag til vedtægterne frem til selve dagen. Thomas bor tæt på stationen i Frederikssund, adressen er Englystvej 2.

 

13.10.14:

KARETEN VENTER PÅ DOLKENE

Alt er linet op til ølsmagningen fredag 17. oktober kl. 19.00, hvor Kareten venter på de seks deltagende dolke med al sin øl-paradisiske stemning. Flere af deltagerne tager toget fra Ølstykke Station kl. 17.02. For en ordens skyld gentages adressen: Restaurant Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København S. Amagerbro Metro-station ligger tæt på, idet man fra metroen blot skal ud på Amagerbrogade og gå til højre, hvorefter Hollænderdybet er en sidevej til venstre et kort stykke fremme.

 

1.10.14:

ØLSMAGNINGEN: DET SKAL VI INDTAGE

Den belgiske ølsmagning på Kareten fredag 17. oktober kl. 19.00 nærmer sig, og de seks deltagende dolke kan se frem til at skulle smage på følgende øl: Corsendonk Agnus – blond, Karmeliet – triple, Brugse Zot bier – bruin, La Senne, Zwarte piet – bruin, humlet Dolle browers – bos keun samt Troubadour obscura – kraftig bruin. Menuen er: Skindstegt laks med mild sennepscreme på plukket salat, vildtragout med grov mos og gammeldaws æblekage. Lars Code underholder med lystige indslag og viden om øllet, og der vil også være en quiz. Kareten har naturligvis et stort udvalg af flydende velsmag til at slukke den fortsat plagende tørst. Adressen er: Restaurant Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København S. Amagerbro Metro-station ligger tæt på, idet man fra metroen blot skal ud på Amagerbrogade og gå til højre, hvorefter Hollænderdybet er en sidevej til venstre et kort stykke fremme.

 

1.10.14:

D-DAG BLIVER 28. NOVEMBER

Den københavnske D-Dag bliver ikke fredag 21. november, som tidligere meddelt, men er flyttet til fredag 28. november - stadig med start hos Rejsekongen.

 

1.10.14:

FEDE OVERRASKELSER I EN FESTLIG BY

Ni dolke var 25.-28. september på en alletiders rejse til festlige, smilende og billige Budapest, og det blev en stor oplevelse. Rejseudvalget skal have al den ros, det er muligt at give, for en tilrettelæggelse af turen med en perfekt blanding af fri leg og fælles arrangementer i en glad del af Pest på et hotel, der lige netop passede til dolke. Udvalget toppede det hele med to superfede overraskelser: Den ene var, at dolkene selv skulle fremstille en tre retters menu under kyndig vejledning, og den anden var en fantastisk tur gennem byen på en rullende bar, som vi selv skulle drive frem med pedalkraft - ledsaget af fadøl og musik. Vi kom på adskillige barer og restauranter, sejlede på Donau, besøgte Buda og meget, meget mere. Det blev på alle måder en begivenhedsrig rejse fuld af fest og farver, liv og glade dage og ikke mindst nye dolke-klassikere som Rejsekongens hævekort-gemmeleg, som givet vil blive trukket frem igen og igen.

 

1.10.14:

EGÈSZSÈGEDRE OG BIKINI BYE BYE

Dolkene fik ikke lært ret meget ungarnsk på turen til Budapest, men lidt blev det da til: Når man skal skåle, skal man sige egészségedre (udtales: akkasikadrej), og valutaen hedder HUF. Og så var der helt lokale budapest'ske udtryk som 'bikini bye bye'...

 

23.9.14:

D-DAG I KØBENHAVN 21. NOVEMBER

Der bliver D-Dag med start hos Rejsekongen fredag 21. november. Dermed har Dolketinget gennemført samtlige punkter på det arrangementsprogram, der blev fremlagt ved Nytårskuren 14. februar. Lidt utraditionelt er arrangementet placeret EFTER af at det siddende Dolketing er trådt tilbage, men det har været nødvendigt af rent praktiske grunde - og så kan det ses som en lille 'velkomstgave' til det nye Dolketing. Vel mødt til dem, der har mulighed for at være med.

 

23.9.14:

ALT ER KLAR TIL REJSEN TIL BUDAPEST

Så er det lige om lidt: Ædedolkenes Klub skal til Budapest, og et hårdtarbejdende Rejseudvalg med Hajen og JR har lagt hele arrangementet tilrette, så deltagerne bare skal læne sig tilbage og hengive sig til fest og farver. Rejseudvalget har endnu ikke løftet sløret for alle detaljer, men én ting er sikkert: Det bliver med garanti uforglemmeligt og stærkt underholdende.

 

BUDAPEST NYHEDSBREV NUMMER 3 - 12. september 2014

Kære rejselystne Dolke

Så nærmer tiden sig...

De sidste detaljer er ved at falde på plads i rejseudvalget og roen er ved at sænke sig efter vi har været i højeste stress niveau for at få planlagt en god tur.

Vi vil ikke kede jer med alle detaljer mht. økonomien men vi vil som vi allerede har sagt tidligere, fortælle at efter flybilletter, hotel og overraskelser er betalt er den samlet sum i fællespungen 4599,- hvilket svare til 511,- pr. person. Da det ville overaske os at i kan klare jeg for det beløb må vi nok huske jeg på at have betalingsmidler med til fællespungen.

Nu sidder i jo nok spændt som en fjeder for at høre om hvad der skal ske og det vil vi meget gerne fortælle jer…..når tiden er inde. Men lidt at programmet vil vi selvfølge gerne løft sløret på og det er tidspunktet vi skal mødes.

Jeg (Hajen) tager toget fra Frederikssund torsdag den. 25 kl. 08:16 og fortsætter mod Vanløse hvor vi vil skifte til metroen mod lufthavnen med afgang kl. 08:53. Vi håber at alle kan være med i metroen fra Vanløse men lad os lige høre fra Kbh. Dolkene hvor de gerne vil så på.

Vi glæder os herfra rejseudvalget til turen

Rejseudvalget

JR og Hajen

 

29.8.14:

JULEFROKOSTEN FLYTTET TIL 1. NOVEMBER

Hovedvært Hajen har meddelt, at årets julefrokost er flyttet fra 15. november til 1. november. Frokosten vil finde sted i Frederikssund, på Hajens bopæl. Inden frokosten vil der traditionen tro være generalforsamling, og her er der lagt op til, at spørgsmålet om datoer for ædegilder bliver drøftet.

 

BUDAPEST NYHEDSBREV NUMMER 2 - 28. august 2014

Her er hvad der er sket siden sidst.

Sidst fik vi fortalt lidt om økonomien og hvordan vi ville forvalte vores penge. Nu kan vi fortælle at Hotellet er bestilt og betalt. Hvad kan vi så sige om det?

Jo det vi syntes var vigtigt var kort afstand fra nattelivet til hotel og vi kan næsten ikke kommer til at bo mere centralt.

Der har været drama i rejseudvalget med at få de overraskelser som vi tidligere har lovet jer, til at falde på plads. Men her til morgen skulle alle de overordnet linjer nu være skrevet i programmet med diverse hurlumhej.

Der vil dog som på alle andre rejser være masser af fri Dolke tid så i selv kommer til at være med til at præge turen. Så i kan godt regne med at blive underholdt på rejsen men husk nu også at få pakket godt humør og gode ideer til gode dolkeoplevelser.

Vi håber i har husket at bestille det blå sygesikringskort ikke at i for brug for det men bare for en sikkerheds skyld.

På opfordring vil jeg (igen) oplyse om selve flytiderne, den egentlige tid vi skal mødes i toget kommer i et senere nyhedsbrev.

Afgang mod Budapest torsdag 11:50

Afgang mod København søndag 14:35

 

27.8.14:

SEKS DOLKE TIL ØLSMAGNING

Efter at alle dolke har meldt ud, ser deltagerlisten til den belgiske ølsmagning fredag 17. oktober på Kareten sådan ud: Svadakongen, GS, Aspiranten, Sovetrynen, Rejsekongen og Ewald. Billetter er booket og betalt af GS.

 

27.8.14:

FLYTNING AF JULEFROKOST TIL DEBAT

En eventuel flytning af julefrokosten 2014 fra 15. november til 1. november er til debat blandt dolkene. Sagen afgøres af hovedvært Hajen i samråd med Dolketinget, der samtidig er de øvrige medlemmer af årets fælles værtsskab - og afgørelsen falder, når alle dolke har ytret sig.

 

25.8.14:

HUSK TILMELDING TIL ØLSMAGNING

Husk at meld dig til (hvis du skal med) ølsmagningen fredag 17. oktober kl. 19.00 på Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København S. Det er som I ved Belgien, der er temaet for aftenen, og vi skal smage på seks forskellige øl, ligesom der serveres en tre retters menu. Prisen 398 kroner per person.

TILMELDING SENEST ONSDAG 27. AUGUST KLOKKEN 10.00.

 

25.8.14:

GRISEFEST OG VODKAPARTY

Med en indbygget variant af DolkeXpressen drog dolkene lørdag 23. august til grisefest hos Pers Griseri i Søsum. For en del startede dagen med forfriskninger hos SK, hvorefter de otte deltagende dolke mødtes på Stenløse Station og cyklede til Søsum. På toppen af Søsum-bakken var der naturligvis en ølpause.

Vejret holdt sig på den pæne side, så vi kunne indtage gårdspladsen på griseriet, mens vi ventede på at to stege og en god portion kartofler m.m. blev klar. Som prikken over i'et kreerede Formanden en sovs med masser af fløde.

Da maden var indtaget, besluttede dolkene at cykle retur til Stenløse, inden det blev mørkt, og her gik der vodkaparty i den på den lokale pub.

Afslutningen blev meget tåget for visse af deltagerne, og der meldes blandt andet om styrt i forsøget på at nå hjem med det tohjulede transportmiddel.

 

7.8.14:

TUREN TIL GRISERIET ER ET MINI-TOUR DE FRANCE

Ruten fra Stenløse Station til Pers Griseri i Søsum, som vi skal tilbagelægge på cykel 23. august, kan sammenlignes med en mini-udgave af Tour de France.

VIGTIGT: Det skal IKKE forstås sådan, at vi skal køre om kap, for det skal vi naturligvis ikke! Det skal forstås sådan, at ruten i mini-mini-format rummer vidt forskelligt terræn, som det kendes fra det store franske cykelløb.

Første del af turen byder på forholdsvist fladt landskab, men så kommer der ud mod Søsum flere stigninger med tilhørende nedkørsler. Det sidste stykke er ren pavé med 1,1 km. grus.

Det er en rute, der er så krævende, at vi nok flere gange må stoppe for at forfriske os...

 

7.8.14:

HUSK KONTANTER TIL GRISEFESTEN

Grisefesten 23. august hos Pers Griseri i Søsum kommer til at omfatte lidt brugerbetaling. Vi skal naturligvis betale for drikkevarer, tilbehør til maden og for selve svinekødet og andet, der kommer på grillen. Den endelige pris er ikke opgjort lige nu, men medbring kontanter.

 

4.8.14:

GRISEFESTEN: VI MØDES PÅ STENLØSE STATION KLOKKEN 16.00

Grisefesten lørdag 23. august hos Pers Griseri i Søsum skal som bekendt kombineres med en variant af Dolke-Xpressen. Da Grise-Per først er hjemme fra sin butik i København kl. 16.00, bliver programmet sådan:

Fra kl. 14.00: Dolk Kim byder indenfor til en kold forfriskning. De dolke, der ikke selv måtte have en cykel, kan låne en cykel af Svadakongen, der har et par stykker foruden dén, han selv skal køre på.

Kl. 16.00: Vi mødes på Stenløse Station. Dolke, der har været samlet hos Kim, kører naturligvis på cykel til Stenløse Station, hvor man kan blive forenet med dolke, der kommer med toget. Derefter afgang til Pers Griseri i Søsum.

Kl. 16.00: Per er kommet hjem og smider som det første grise-lækkerier på sin gasgrill.

Kl. 16.30 sådan cirka: Ankomst til Pers Griseri i Søsum. Vi hjælper med nogle praktiske ting og nyder ellers livet på landet - med mulighed for at se nærmere på stedets frilandssvin. Drikkevarer og andet er på forhånd anbragt på adressen.

Kl. ???: Vi begiver os tilbage til Stenløse, med mulighed for at opsøge eventuelle vandhuller.

 

BUDAPEST NYHEDSBREV NUMMER 1 - 31. juli 2014

Kære rejselystne Dolke

Her er et indblik i hvad der foregår bag kulisserne i rejseudvalget.

I år tror jeg det er første gang i Dolke-historien at alle Dolke har/kommer til at indbetale det samme beløb på rejsekontoen, det giver en nogle fordele. Der er blevet indbetalt 4200,- af hver Dolk hvilke giver 37.800,- at lege med. De bliver selvfølgelig brug fornuftigt og der vil blive lagt et buget så i kan få indblik i alle detaljer.

Vi har valgt at råde fuldstændigt over pengene som selvfølgelig kun kommer jeg til gode. Der bliver sørget for at købe flybilletter, hotel, bestilt Euro til fællespungen men der vil da også blive brugt lidt penge til små overraskelser som i roligt kan glæde jer til.

Nogle af de overraskelser vil komme til at indeholde noget alkohol og gud forbyde det, skulle der opstå uheld som udpumpning, fald fra barstol eller snubling over kantsten hvorefter man skulle have brug for lægehjælp, vil vi her fra rejseudvalget lige huske jer på at det er nu i skal bestille jeres Blå sygesikringsbevis.

Vi glæder os her fra Rejseudvalget til at kommer med flere spændende nyheder i nær fremtid.

 

24.6.14:

O' WHAT A PARTY

O'Grumpy. O'Candidate. O'Puppy. Vi havde allesammen fået irske navne med tilhørende klistermærker, da årets sommergilde fandt sted hos Formand Kim Kim 21. juni i Gislinge. Gildets irske tema var ført igennem med udsmykning i carporten, hvor det ligeledes irsk udsmykkede bord var opstillet. Og der var grillet lam, irsk kaffe og irsk musik i lange baner. Dolkenes Nationalsang var trykt med det irske flag som baggrund, og den blev sunget adskillige gange, da det viste sig, at den passede fint til 'Whisky In The Jar'. Det blev et på alle måder vellykket og festligt sommergilde, der også kom til at omfatte en tur til Gislinge Kro og et besøg hos en vejfest. Hovedretten lod vente noget på sig som følge af forskellige omstændigheder, som ingen skal bebrejdes. Maden var imidlertid ikke klar kl. 17.40, fremgår det af et hjembragt notat - hvor Rejsekongen også er citeret, nemlig for allerede kl. 15.30 at bemærke: "Vi har fået tre ostepinde og to chips". Men til gengæld var hovedretten særdeles lækker med lam og flødekartofler og tilbehør i ordentlige mængder. Der var også en god forret og en fin dessert. Godt mætte af mad, drikke og oplevelser tørnede dolkene efterhånden ind, idet fire sov i telt i haven og to tilbragte nattetimerne indendørs, mens resten fandt hjemtransport.

 

24.6.14:

NY HJEMMESIDE PRÆSENTERET

Ved sommergildet hos FM Kim Kim præsenterede IT-udvalget med GS og Aspiranten klubbens nye hjemmeside. På mange måder ligner den den gamle side, der lukker ned 1. juli, idet vi har ønsket at bevare mange af de kendte elementer og fastholde en enkel side. Der er dog flere nyheder, blandt andet et element på forsiden, der skifter fotos automatisk, ligesom foto og video-siden generelt er markant forbedret, både når det gælder visning og opdateringsløsning. Den nye hjemmeside findes på: www.ædedolkenesklub.dk

 

24.6.14:

EWALD FIK TRØJEN

Ved sommergildet hos FM Kim Kim blev en lille ny dolk født: Ewald klarede prøven og fik trøjen. Den nybagte dolk - der godt kunne tænke sig at få udskiftet 'Klejnen' med eksempelvis 'Mureren' - viste stort engagement under prøven og var tydeligt begejstret for sin optagelse. På Gislinge Kro gav han omgang og fik arrangeret et sjovt gruppebillede. Der er al mulig grund til at sige tillykke og velkommen.

 

24.6.14:

OPTAGELSESPRØVEN - ER FORMEN GOD NOK?

Optagelsesprøven blev forsøgsvis afviklet på en ny måde ved sommergildet hos FM Kim Kim. Flere dolke gav udtryk for, at forsøget var fint nok, men at den gamle metode nok alligevel var bedre. Formen med ikke at afgøre og afsløre resultatet af de enkelte prøver med det samme gav i hvert fald et lidt stift og kunstigt forløb. Den indlagte IQ-test, der slet ikke var en del af selve prøven, men var taget med for sjov, faldt vist også lidt til jorden. Årets generalforsamling kunne være det forum, hvor spørgsmålet om optagelsesprøvens form drøftes igen.

 

24.6.14:

FORMANDSTALE OG GRISEFEST

FM Kim Kim efterlyste i sin formandstale (læs den under 'Taler og sange') ved sommergildet en tilkendegivelse af, hvor mange der agtede at deltage i august-arrangementet med kombineret grisefest og DolkeXpres. Interessen var så god, at arrangementet gennemføres. Dolketinget vender tilbage med detaljer.

 

4.6.14:

SOMMERGILDE STARTER KLOKKEN 13.00

Årets sommergilde lørdag 21. juni hos FM Kim Kim starter kl. 13.00. Kim Kim bor på denne adresse: Tranekær 47, 4532 Gislinge. Gildet har sit eget tema, der ikke skal afsløres her, men denne gang opfordres ikke til særlig udklædning. Et af hovedpunkterne bliver naturligvis optagelsesprøven for Klejnen. Af lokale attraktioner kan nævnes Gislinge Kro, ligesom den eneste vej i Gislinge har vejfest samme dag.

 

4.6.14:

HVORDAN KOMMER JEG TIL SOMMERGILDET?

Der går offentlige transportmidler til Gislinge, hvilket naturligvis kan undersøges på Rejseplanen, ligesom FM helt sikkert gerne uddyber mulighederne. GS har tænkt sig at køre i bil til Gislinge og overnatte, og det er naturligvis muligt for op til tre andre dolke at få plads i bilen. På forhånd har SK reserveret et sæde. GS-bilen har afgang cirka kl. 8.00 på dagen, da GS er udkommanderet til at hjælpe hovedværten med forberedelserne.

 

4.6.14:

KAN MAN OVERNATTE HOS KIM KIM?

Svaret er et rungende: JA! Det er muligt at slå telt op og overnatte på dén måde, men man kan også overnatte indenfor i huset, evt. på medbragt luftmadras eller lignende.

 

4.6.14:

IT-UDVALGET FÅR ORDET

I forbindelse med sommergildet har IT-udvalget bedt om at få ordet et øjeblik. Det sker for at give en kort præsentation af klubbens nye hjemmeside, der sættes i søen på dagen.

 

13.5.14:

FORMIDABEL FORÅRSUDFLUGT

Trods en tsunami af afbud og en Formand, der i sidste øjeblik måtte indse, at han blev nødt til at blive hjemme på grund af sygdom, blev Forårsudflugten 10. maj en formidabel oplevelse for de fire deltagere: BM, GS, SK og RK. Det hele begyndte på en bænk i Nyhavn, hvor dolkene - inspireret af temaet "Stærke Sager" - smagte på en Chili Klaus Ghost, 9,2 pct. fra Midtfyens Bryhus. Øllet er lavet med Ghost chilien, Bhut Jolokia, som er en af de mest berømte og berygtede chilier i verden. Opflammet af denne spændende drik - og andre små "shots" - og ledsaget af kølige Gyldne Damer drog selskabet på besøg på Christiania. Spændende og anderledes var det at sidde på en bænk i solen og se røgen drive ud fra "Woodstock" og nyde en Christiania-øl, mens politiet kredsede rundt ovenover i helikopter. Det blev også til et besøg på Spise-Loppen, der er bedre gemt end den amerikanske præsidents beskyttelsesrum. Derefter blev bl.a. "Fingerbøllet" besøgt, så tørsten kunne holdes lidt i ave. Særdeles interessant og meget, meget hyggelig dag i dolketrøjen.

 

2.5.14:

FRA STÆVNE TIL UDFLUGT - UNDER SAMME OVERSKRIFT

Efter en bølge af afbud, der i intensitet vel nærmest kun kan sammenlignes med snorkelydene fra Sovetrynen et kvarter efter en dolke-middag, har Dolketinget besluttet at ændre det oprindeligt planlagte Forårsstævne lørdag 10. maj til en Forårsudflugt. En aflysning af arrangementet fra den valgfri menu har naturligvis været på bordet, men nu er det hele omstøbt til en munter udflugt for de fem gæve deltagere, hvor temaet 'Stærke sager' er bevaret, og hvor mange - omend bestemt ikke alle - punkter fra den oprindelige plan stadig er med.

Der er afgang med toget fra Frederikssund kl. 10.40 og fra Ølstykke kl. 10.45. Vi skifter i Vanløse og stiger af på Kongens Nytorv kl. 11.32. Rejsekongen må så finde ud af, hvor han vil støde til de fire andre dolke.

Foruden FM, BM og GS deltager Svadakongen Kim og altså Rejsekongen Børge. Vel mødt til en sjov og hyggelig dag.

 

13.4.14:

D-DAG BLEV EN SUCCES

Den allerførste D-Dag fandt sted fredag 11. april i Hulen i Ølstykke, og den blev en succes. De syv deltagende dolke blev bespist med pølser fra grillen, og så havde alle medbragt påskeøl til smagning og bedømmelse. Vinderen blev Svaneke Påske Lise. Gode gamle skiver snurrede på pladespilleren, og GS holdt en tale, der mest handlede om den særdeles vellykkede Oktoberfest, men også omfattede overrækkelse af den nye prøvedolke-trøje til en rørt prøvedolk Klejnen, der måtte konstatere, at trøjen er dimensioneret, så den kan bæres af alle størrelser prøvedolke. Endelig blev D-Dagens helt egen sang afsunget.

 

10.4.14:

KLEJNEN INDSTILLET TIL OPTAGELSE

Prøvedolk Klejnen er blevet vurderet og vejet efter alle kunstens regler og klubbens vedtægter. Resultatet er blevet, at Klejnen er blevet indstillet til optagelsesprøve på sommergildet i Ædedolkenes Klub.

 

1.4.14:

D-DAG I PÅSKENS TEGN

Den allerførste udgave af D-Dag finder sted fredag 11. april i Hulen, Birkemosen 31 i Ølstykke. I anledning af den tilstundende påske opfordrer værten til, at hver deltager medbringer en påskebryg, som vi så kan smage på. Der var fremskaffet pølser til Oktoberfest-gildet, men de kom ikke på bordet, så det er tanken, at det skal ske ved D-Dagen 11. april. Værten åbner Hulen fra kl. 17.00.

 

1.4.14:

EIN PROSIT, EIN PROSIT, DER GEMÜTLICHKEIT

Forårsædegildet 29. marts 2014 hos Michael havde Oktoberfest som tema, og det blev et mægtigt, mægtigt gilde med alt hvad der hører til en Oktoberfest - lige fra den helt rigtige musik til øl i stride strømme fra 5 liters tønder og X-large snitzler, der reelt bestod af en flækket, udbanket og paneret svinemørbrad til hver dolk - garneret med brasede kartofler, ærter og sovs. Menuen bød også på friskbagte saltkringler fra Formandens hånd og hjemmelavede Apfelstrudel fremstillet af Michael. Oven i hatten var der Thomas' hjemmelavede Oktoberfest-bænke til at danse og synge på, masser af Oktoberfest-udsmykning og ikke mindst dolke i festlige og fantasifulde Oktoberfest-udklædninger. Heidier var der ikke så mange af, men ellers var gildet særdeles vellykket. Tummelumsk på dolkevis blev det sågar også efterhånden, inden de mest hårdføre sluttede af i Hulen med røget og tjæret whisky. Gildet blev generalprøven på det fælles værtsskab, der praktiseres af årets værter Michael, Kim Kim og Thomas, der samtidig udgør Dolketinget, og det førte blandt andet til en vejning, hvor man for første gang kunne følge med i vejningen på "storskærm". Ædegildet var det 50. ordinære ædegilde i den tid, klubbens protokoller rækker.

 

1.4.14:

DALMATINERE VANDT PRÆMIEN FOR BEDSTE UDKLÆDNING

Der var udlovet en præmie til den bedste udklædning ved forårsædegildet hos Michael 29. marts, og Dolketinget besluttede at give hæderen til Drukmåsen og Hvalpen. De to gæve dolke viste sig frem i et Oktoberfest-outfit, der ledte tankerne hen på Dalmatiner-hunde, og det udløste altså en X-large flaske øl.

 

1.4.14:

OG VINDEREN ER: D-DAG

Efter et noget tummelumsk afstemning, der afsluttede konkurrencen om et nyt navn til det helt nye arrangement, der hidtil har gået under navnet HYGGE, blev det klart, at vinderen blev: D-Dag. Forslaget var stillet af GS, der således indkasserede præmien i form af en flaske vodka.

 

1.4.14:

DOLKE-ALE FRA ASPIRANTEN

Ved Oktoberfest-ædegildet 29. marts præsenterede Aspiranten en hjemmebrygget øl i en helt speciel udgave, hvor hver enkelt dolks kontrafej var det dominerende. Øllet var døbt "Dolke-Ale", og det var både vellykket og velsmagende.

 

1.4.14:

REJSEUDVALGET RYKKER

Ved ædegildet 29. marts lagde Rejseudvalget planen frem for det videre forløb for årets rejse til Budapest. Blandt budskaberne var, at der nu er 14 dage til at melde ud, om man deltager eller ej.

 

24.3.14:

SVAR TIL FLERE: JO DA, DOLKETRØJEN SKAL MAN DA HAVE PÅ

Flere dolke har stillet spørgsmålet: Når man nu skal komme udklædt til Oktoberfest-forårsædegildet, hvad så med dolketrøjen? Svaret er, at dolketrøjen naturligvis altid skal bæres ved dolke-arrangementer som det hellige bevis på medlemsskabet af klubben, den repræsenterer. Når man skal have Oktoberfest-tøj på eksempelvis i form af en skjorte, er den meget simple løsning, at man så har dolketrøjen indenunder - allertættest på dér, hvor hjertet sidder.

 

24.3.14:

HER KAN DU SKAFFE DIG OKTOBERFEST-TØJ

Hvis man skulle være i tvivl om, hvordan man bliver klædt Oktoberfestligt på, er her en lille service: Skriv i Google: "oktoberfest tøj" - så kommer der en lang række sider frem, der tilbyder hosen og skjorter og meget andet godt.

 

12.3.14:

FORÅRSGILDET STARTER KLOKKEN 17.00

Som alle ved, finder forårsgildet i Ædedolkenes Klub 2014 sted lørdag 29. marts hos GS på adressen Birkemosen 31, Ølstykke. Mødetidspunktet er nu fastsat, og det bliver klokken 17.00.

 

12.3.14:

KOM UDKLÆDT OG VIND EN FLOT PRÆMIE

Det burde ikke være gået hen over hovedet på en eneste dolk, at forårsgildet lørdag 29. marts har OKTOBERFEST som tema. Der skal hermed lyde en kraftig opfordring fra Dolketinget og værterne: KOM UDKLÆDT. Som man kunne se på billedet af Dolketinget i årets program, er det alvorligt ment: Kom så Oktoberfestligt klædt ud som muligt. Det behøver ikke at være ægte lederhosen, mindre kan gøre det, og meget kan laves i en håndevending, men KOM UDKLÆDT. På dagen vil der være en flot præmie til den dolk, der er mest Oktoberfestligt udklædt.

 

12.3.14:

HYGGE-KONKURRENCEN: DOLKETINGET TRÆKKER SPÆNDINGEN

Fristen for at komme med forslag i Dolketingets konkurrence om et nyt navn til HYGGE er udløbet, og Dolketinget takker for de mange spændende bidrag. Dolketinget har besluttet at trække spændingen til selve forårsgildet: Her vil der blive præsenteret en liste over de forslag, der kan stemmes om, og her vil selve afstemningen foregå - på særdeles spændende vis, lover tinget. Til vinderen vil der som bebudet være en præmie.

 

24.2.14:

DOLKENE SKAL STEMME OM HVAD 'HYGGE' SKAL HEDDE

Dolketinget har besluttet, at alle dolke og prøvedolken skal stemme for at afgøre konkurrencen om det bedste navn til arrangementet, der lige nu bare hedder "Hygge". Dolketinget vil på et tidspunkt præsentere en liste med nominerede forslag, og derefter har alle dolke tre stemmer. Dolketinget tæller stemmerne sammen, og vinderen afsløres om planlagt på forårets ædegilde. På den måde kan medlemmerne af Dolketinget også deltage. Frem til onsdag 12. marts kl. 12.00 kan man lystigt komme med forslag.

 

20.2.14:

HUSK KONKURRENCEN OM ET NAVN TIL 'HYGGE'

Fredag 11. april er der for første gang 'Hygge'. Husk Dolketingets konkurrence om et nyt navn til arrangementet. Kom med dit friske bud, slip kreativiteten løs. Forslag skal være GS i hænde senest fredag 21. marts. Der vanker en flot præmie til vinderen, og præmien overrækkes ved forårsgildet.

 

20.2.14:

HVIS I HAR NOGET TIL GRYDEN...

...så husk at give GS et lille grynt på mailen, så sørger han for, at forslaget havner i nyskabelsen. Forslaget fra Drukmåsen om at komme Roskilde Festival i potten, er fulgt, men var der ikke et forslag mere ved Nytårskuren???

 

20.2.14:

ÆDEDOLKENES KLUB RYKKER PÅ FACEBOOK

Efter en periode med lige under 60 syntes godt om-tilkendegivelser på Facebook rykker Ædedolkenes Klub nu seriøst: I skrivende stund er vi oppe på hele 63 likes.

 

17.2.14:

SMUK NYTÅRSKUR MED DOLKE I TOPFORM

Nytårskuren 14. februar blev dolke-smuk: Arrangementet var godt, de valgte steder var fine og dolkene var i topform. Oven i hatten oplevede Dolketinget en positiv modtagelse af det med spænding imødesete program for året. Det hele startede på Jernbanecaféen, der på en sympatisk måde er sin helt egen, og det fortsatte til glimrende stegt flæsk med persillesovs ad libitum på Axelborg Bodega - det varede lidt, før maden ankom, men det var ventetiden værd, og tørsten blev holdt nede. Derefter gik det ud i det pulserende københavnske natteliv, hvor løjerne tog fart på Spunk, der vil være kendt fra filmen Pusher. Der kom sprut på bordet og lystighederne tog fart. Dolketinget var alene tilbage, da turen igen gik til Jernbanecaféen - stedet lukkede dog samtidig, og i den forbindelse ramte GS muren, så FM og BM var de suveræne finalister, og de fortsatte til Sørens Værtshus og mere sprut.

17.2.14:

PROGRAM MED OTTE ARRANGEMENTER OG EN REJSE

Dolketinget præsenterede programmet for året ved Nytårskuren 14. februar. Det skete på Jernbanecaféen og både med en folder og med en mundtlig gennemgang. Under overskriften 'Velkommen til et festligt 2014 i Ædedolkenes Klub' og med et foto af Dolketinget i oktoberfest-tøj blev der lagt otte arrangementer og en rejse på bordet frem til julefrokosten 15. november. Det bærende princip er, at den enkelte dolk selv bestemmer, hvor meget man vil deltage i: De tre ædegilder er naturligvis obligatoriske og udgør derfor 'Hovedmenuen', mens man frit kan vælge de øvrige arrangementer til eller fra - og de er derfor udnævnt til at være 'Den valgfri menu'. Se hele programmet under 'Kalender'.

17.2.14:

HOVEDMENUEN: TRE GILDER MED INTERNATIONALE TEMAER

De obligatoriske retter på Hovedmenuen er årets tre ædegilder 29. marts, 21. juni og 15. november. Alle tre gilder har internationale temaer i anledning af årets rejse - kun det første tema er afsløret på nuværende tidspunkt. Der er fælles værtsskaber ved gilderne, da værterne og Dolketingets medlemmer er de samme personer, men det udelukker på ingen måde, at der kan blive indkaldt hjælpere til at løse særlige opgaver.

17.2.14:

HOVEDMENUEN: OANS, ZWOA, DREI! G'SUFFA!

En, to, tre! Drik ud! Årets første ædegilde 29. marts hos GS har Oktoberfest som tema. Samtidig er det ædegilde nummer 50 siden 1994, altså så længe optegnelserne rækker tilbage. Marts eller ej, der er lagt op til et brag af en Oktoberfest i Birkemosen, hvor man kan forvente snitzler, saltkringler, korn, øl og den helt rigtige fest-musik i stride strømme. Som der står i det trykte program: 'Find din indre Anton aus Tirol frem og mød op så udklædt som muligt'.

17.2.14:

DEN VALGFRI MENU: HYGGE, HYGGE, HYGGE

Det første valgfri arrangement i rækken finder sted fredag 11. april i 'Hulen' og har overskriften 'Hygge'. 'Hygge' er tænkt som et lille ekstra dolke-krydderi, og tanken er 100 procent afslappet dolke-samvær på en fredag - uden faste regler, temaer eller dagsordener, og derfor samtidig noget, der kan udvikle sig til hvad som helst. I løbet af efteråret gentages 'Hygge' hos en dolk i København.

17.2.14:

DEN VALGFRI MENU: KONKURRENCE OM NAVN TIL 'HYGGE'

Navnet 'Hygge' kunne nok godt erstattes af noget bedre og mere kreativt, og derfor udskriver Dolketinget en rask konkurrence om et nyt navn til arrangementet. Forslag skal være GS i hænde senest fredag 21. marts. Der vanker en flot præmie til vinderen, og præmien overrækkes ved forårsgildet.

17.2.14:

DEN VALGFRI MENU: FORÅRS-STÆVNE I KØBENHAVN

Det er efterhånden blevet en tradition med et sommerarrangement med konkurrencer, og sidste år blev det døbt 'Sommerstævnet'. Dolketinget har taget idéen, flyttet den til foråret og udvidet den med flere spændende tiltag, der ikke skal røbes nu og her. 'Forårs-stævnet' løber af stablen 10. maj i København, under overskriften 'Stærke sager'. En Plan B til brug hvis vejret er dårligt er naturligvis på plads, med titlen: 'Kolde kugler'. I begge tilfælde har dolkene virkelig noget at glæde sig til.

17.2.14:

DEN VALGFRI MENU: GRISEFEST HÅND I HÅND MED DOLKEXPRESSEN

Lørdag 23. august står der noget så usædvanligt som en grisefest kombineret med DolkeXpressen på programmet. Den står på grisefest hos Pers Griseri i Søsum, hvor der skal smages på kød fra de glade svin, der løber rundt i Pers folde, mens drikkevarene flyder. Vi mødes på Stenløse Station med vores cykler, og når vi igen er vendt tilbage til Stenløse, er der et par vandhuller her, der er mulighed for at besøge.

17.2.14:

DEN VALGFRI MENU: ØLSMAGNING PÅ KARETEN

Ølsmagning med mad på den særdeles hyggelige 'Kareten' på Hollænderdybet 1 i København S - det er, hvad dolkene kan glæde sig til fredag 17. oktober. Øltemaet er Belgien, og med i prisen på 398 kr. er seks smageglas, tre retters menu og foredrag af Lars Code.

17.2.14:

REJSEN TIL BUDAPEST STARTER 25. SEPTEMBER

Rejseudvalget har nu meldt ud, at årets rejse - der som bekendt går til Budapest - starter 25. september. Rejseudvalget vil løbende følge op på stort og småt omkring rejsen.

17.2.14:

VELKOMMEN TIL GRYDEN

Dolketinget fremlagde ved præsentationen af årets program nyheden 'Gryden', som også har fået plads på hjemmesiden, nemlig under kalenderen. Alt i Gryden er boblere, der ligger og simrer og måske går hen og bliver til noget - på Dolketingets eller andre dolkes initiativ - i år eller i fremtiden. Gryden er tænkt som inspiration, og alle er velkommen til at komme med forslag til nye boblere.

31.1.14:

NYTÅRSKUREN STARTER PÅ JERNBANECAFEEN

Nytårskuren fredag 14. februar er nu lige om hjørnet. Dolketinget har tidligere meldt ud, at kuren starter centralt i København, og her er så adressen: Jernbanecafeen, Reventlowsgade 16, 1651 København V. Tlf: 3321 6090. Jernbanecafeen ligger ved Hovedbanegården, modsat Tivoli.

Som allerede meldt ud skal vi mødes her senest kl. 18.00. Dolketinget vil fremlægge årets program, og derefter begiver vi os hen til et andet centralt sted, hvor vi skal spise.

16.1.14:

HJEMMESIDE-ARBEJDSGRUPPEN ER I GANG

Dolketinget har nedsat en arbejdsgruppe bestående af GS og den tidligere GS til at håndtere overflytningen af klubbens hjemmeside fra webbyen til et nyt webhotel. Arbejdsgruppen har holdt sit første møde, og planen er i store træk at udvælge webhotel, opbygge en ny hjemmeside mens den nuværende kører videre, idet store mængder materiale skal overflyttes - og så søsætte det nye site, naturligvis inden 1/7, hvor webbyen lukker totalt ned. I allerførste omgang er der tekniske detaljer, der undersøges, men arbejdsgruppen ser lyst på fremtiden for dolke-sitet - klubbens fedtglinsende rumkapsel i cyberspace.

16.1.14:

DOLKETINGET I ARBEJDSTØJET

Dolketinget er i disse kolde og mørke januar-dage i arbejdstøjet, idet udformningen af årets program og tilrettelæggelsen af Nytårskuren, hvor programmet præsenteres, står højt på dagsordenen. BM befinder sig ganske vist netop nu under varmere himmelstrøg, men har været med til at udstikke de store linier og er på en måde tilstede alligevel - i hvert fald når FM og GS i mødelokalet hvert 10. minut udbringer en skål for klubben og dolkene og her er nødt till at tømme BM's glas også.